2018. június 19., kedd

Megtörtént!

A VMSZ megszavazta – Mostantól Délvidék elcsatolásának napja a Vajdaság hivatalos ünnepe

 

 

Ugyan  a tartományi parlament ülése még tart, de a Vajdaság Napjával kapcsolatos viták lezárultak, a szavazás lezárult.

Megtörtént a magyarellenes gyalázat.
Ezentúl Vajdaság Napja, a tartomány ünnepnapja november 25-e lesz, amely napon ezentúl a Délvidék 1918-as Magyarországtól való elcsatolását kell majd hivatalosan megünnepelnünk minden évben.
Pásztor István maga jelentette be, hogy a VMSZ teljes frakciója támogatni fogja a magyarokat sértő ünnepnap magszavazását.
Felszólalásában Pásztor ugyan megpróbálta magyarázni a magyarázhatatlant, és arra hivatkozott, hogy a pártja tiszteletben tartja a többségi szerb nemzetet, és ha a magyaroknak is meglehetnek a nemzeti ünnepei, akkor a szerbeknek is megvan ehhez a joga, szerinte ez belefér a régió sokszínűségébe.
De pont a nemzeti kisebbségek kárán kell ünnepelnie az államalkotó népnek? 
A VMSZ elnöke maga is kiemelte, hogy tudja, hogy egyesek árulónak fogják tekinteni a döntése miatt. Valljuk be ebben nem téved. 
A szavazáson végül igennel szavazott a VMSZ hat képviselője.
A magyarság árulóinak névsora: Pásztor István, Kormányos László, Bagi Bojan, Patyi Lajos, Pelt Ilona, Erdély Lenke, valamint a tartományi kormány tagjaként Nyilas Mihály. Igennel szavaztak még a Szerb Haladó Párt, a Szerb Szocialista Párt és az Egységes Szerbia képviselői.
A kezdeményezést nem szavazták meg a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének és a Magyar Mozgalom közös listájáról mandátumot szerzett képviselők, a Liga, az Elég Volt, a DP, a radikálisok és a Pokret Centra tartományi küldöttei. 
R. P.
http://delhir.info/2018/06/19/megtortent-vmsz-megszavazta-mostantol-delvidek-elcsatolasanak-napja-vajdasag-hivatalos-unnepe/, 2018-06-19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése