2019. július 27., szombat

A Szövetség Szerbiáért szeptemberig adott haladékot a tisztességes választások megteremtéshez

A Szövetség Szerbiáért szeptemberig adott haladékot a tisztességes választások megteremtéshez
Fotó: N1 Televízió

A Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülés szombaton úgy értékelte, hogy választói névjegyzék Aleksandar Vučić által beharangozott rendezése átverés, amellyel az elnök a választás bojkottjának sikerességét akarja csökkenteni, tudatja az N1 Televízió.
A szövetség visszautasította Aleksandar Vučić „hamis garanciáit”, hogy majd nem csalják el a választásokat és gyanakvással fogadták annak a bejelentésnek az őszinteségét is, miszerint a szerb államfő lehetővé teszi a nemzetközi szervezetek számára, hogy a voksolás napját megelőző fél évben figyelemmel kísérjék a választási procedúrát.
A választói névjegyzék rendezése csak egyike a hat megállapításnak és negyvenöt ajánlásnak, melyeket az Egy az ötmillióból szakmai csapata megfogalmazott, és amelyeknek teljesülnie kell ahhoz, hogy a médiumok szabadok, a választások pedig tisztességesek legyenek. Amennyiben az ajánlásokat nem teljesítik, a Szövetség Szerbiáért bojkottálni fogja a választásokat, áll az ellenzéki tömörülés közleményében.
Rámutattak, hogy szeptemberben jár le a határidő a tiltakozásokon megfogalmazott követelések teljesítésére. Értékelésük szerint értelmetlen indulni a választásokon, amennyiben azokat megelőzően legalább fél éven át nincs olyan szabad sajtó, amelyben a másféle vélemény is elhangozhat, és ahol a nézők láthatják az ellenzék és a hatalom közötti valódi vitát.
2019. július 27. [17:12]
https://szabadmagyarszo.com/2019/07/27/a-szovetseg-szerbiaert-szeptemberig-adott-haladekot-a-tisztesseges-valasztasok-megteremteshez/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése