2019. július 6., szombat

Haradinaj:

Priština megszünteti a vámot, ha Szerbia elismeri Koszovó függetlenségét

Haradinaj: Priština megszünteti a vámot, ha Szerbia elismeri Koszovó függetlenségét

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő Poznanban pénteken azt mondta, hogy Priština hajlandó megszüntetni a szerb árura kirótt vámot, amennyiben Szerbia elismeri Koszovó függetlenségét.
Haradinaj újságíróknak azt mondta, szerinte ez lenne a kulcs a Nyugat-Balkán jobb és gyorsabb EU- integrációjához. Véleménye szerint mindkét fél érdeke, hogy elismerjék egymást.
Haradinaj emellett tagadta, hogy Priština kitiltotta volna az összes szerb hivatalos személyt Koszovóból, mint mondta, minden belépési kérvényt egyénileg bírálnak el.
A szerb politikusok kitiltásáról Jetlir Zyberaj, a koszovói külügyminiszter tanácsadója írt a közösségi médiában csütörtökön, és azzal indokolta a döntést, hogy Szerbia hamis hírek gyártásával és Koszovó elleni propagandájával veszélyezteti Pristinát, és humanitárius katasztrófa felé sodorja az ország északi, többségében szerbek lakta részét. Mint írta: az intézkedés mindaddig hatályban marad, amíg Belgrád nem hagy fel „fenyegető” viselkedésével.
2019. július 5. [20:03]
https://szabadmagyarszo.com/2019/07/05/haradinaj-pristina-megszunteti-a-vamot-ha-szerbia-elismeri-koszovo-fuggetlenseget/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése