2023. május 28., vasárnap

Az elnök távozását követeli a tömeg a köztelevízió előtt Negyedszer is Szerbia az erőszak ellen

<span class="entry-title-primary">Az elnök távozását követeli a tömeg a köztelevízió előtt</span> <span class="entry-subtitle">Negyedszer is Szerbia az erőszak ellen</span>

 

 

 

 

 

 

 

 2023-05-27 19:38

Egy nappal a Remény Szerbiája nevet viselő belgrádi nagygyűlés után, amelyet a Szerb Haladó Párt szervezett, s amelyen Aleksandar Vučić szerb elnök mellett felszólalt többek között Szijjártó Péter is, Magyarország külügyminisztere, a szerb ellenzék megszervezte a fővárosban sorozatban negyedik tüntetését, amely ezúttal is a Szerbia az erőszak ellen nevet viseli. A megmozdulásra az esős idő ellenére nagyon sokan eljöttek, pedig nem volt szervezett buszoztatás és munkahely elvesztésével történő zsarolás, mint egy nappal korábban.

A pénteki megmozduláson a szerb hatalom szekerét toló lapok szerint 200 ezer ember jelent meg a szerb fővárosban, de többen már akkor megindultak haza, amikor még a beszédek el sem kezdődtek.

A szombati tüntetés 18 órakor kezdődött a Köztársasági Képviselőház előtt, s 19 órára a tüntetők egy csoportja megérkezett a Szerbiai Rádió és Televízió elé, ahol a jelenlevők azt követelték, hogy Aleksandar Vučić távozzon, vagyis mondjon le elnöki pozíciójáról. A szervezők azt kérték a polgároktól, hogy mindenki egy virágot hozzon a megmozdulásra, és így fejezze ki együttérzést azokkal a polgárokkal, akiknek a családtagjuk, rokonuk, ismerősök vagy barátjuk hunyt el a május eleji belgrádi és Mladenovac környéki gyilkosságokban.

https://szmsz.press/2023/05/27/az-elnok-tavozasat-koveteli-a-tomeg-a-koztelevizio-elott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése