2023. május 18., csütörtök

Hteli ste Vučića? Pa evo, dobili ste ga!!

Možda je crno-bijela slika koja prikazuje 4 ljudi i tekst

Zašto je Vučić skup svojih obožavalaca stavio na datum 26. maj u Beogradu, koji se uzgred skoro pa podudara sa datumom održanog mitinga Miloševića 28 .jun 1989. na Gazimestanu. Šta vlast, tačnije Vučić ovim podudarnostima želi da poruči građanima a šta međunarodnoj zajednici???
Opet je društvo Srbije po ko zna koji put na rubu provalije. Iznova ga nad taj ponor dovode oni kojima nikako nije mesto u javnom životu i politici.
Nezreli narodi biraju ovakve vođe. Račun će na kraju platiti svi. Rezultat toga biće:
Ni Kosovo ni Srbije.
Kosovo je izgubljeno bezumnim ratom, Srbija će, sad je to jasno kao dan ostati bez produktivnog stanovništva - mladosti. To je cena bezumlja, pogrešne politike, razmetanja, lažnih obećanja, laži o svemu što je bitno i mita o nebeskom narodu. Srbi sebe doživljavaju kao da su Rimljani, kao da je celokupna civilizacija krenula sa ovih prostora.
Ni manjeg naroda ni većih mitova. Tragično je koliko je zla donelo ovakvo izvrtanje stvarnosti. Milošević je na Gazimestanu poručio da ako i ne znamo da radimo, ništa zato, znamo da se bijemo.
Da li je to poruka Vučića njegovima i za 26.maj 2023.? Vučić ne menja smer. Samo dodaje gas iako smo pred zidom.
No računi moraju da se plate. Svi, bez izuzetka. Ne može ovo besplatno. Ne možeš pre podne biti za euro integracije, popodne šuruješ sa Orbanom dok svakodnevno jasno i javno daješ neupitnu podršku krvniku Putinu. Neće da može!!
Vučićev strah od gubitka vlasti patološki je, prepoznatljiv. Zna on koliko je zla proizveo i oseća da ga ulica može pomesti. On bar ima uličarski staž duži od svih skupa i zna kako to izgleda kada se stvari otmu kontroli.
Ulica i tribine fudbalskih stadiona su provereno radikalsko čudo. Radikalsko naprednjačko -sps ovskog. I njima je on šef. Ulica je njega dovela u parlament a posle i na vlast. I ne samo njega!!!
Šteta što Srbi nemaju demokratski kapacitet da ga uhapse i sude mu za zločine počinjene od kada je na javnim funkcijama. Slučaj Ive Sanadera mogao bi biti dobar primer.
Uštedilo bi se na vremenu, bespotrebnom natezanju na uluci i glumljenja demokratije sa strane tzv.opozicije.
Treba znati i zapamtiti. Ulica je vazda bila i ostala Vučićev teren!!
Da bi on otišao sa vlasti, bez krvi i gubitka ljudskih života u Srbiji osim zdravstva sve mora da stane!!

Miroslav Evetovic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése