2023. október 10., kedd

„MICSODA ÁLLAPOTOK URALKODNAK!”

Végre egy kritikus magyar főpap!

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és a Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception templom

2023. október 9. 9:47

Kőkemény és egyúttal megrázó szavakat mondott Magyarországról Német László, Belgrád magyar származású katolikus érseke a Vatikánban! Az érsek prédikációjában a Szent Péter bazilika Magyarok Nagyasszonya kápolnájában kifejtette, hogy Szent István király olyan országot akart, ahol béke uralkodik:

„Hála Istennek, ma nincs háború országunkban, és mégis micsoda állapotok uralkodnak! Nincs társadalmi párbeszéd, az országunk minimum két táborra szakadt, rengeteg a sárdobálás, és a legjobb fiataljaink – és nem csak ők – elhagyják az anyaországot” – mondta a magyar főpap.

S valóban. A 2022-es népszámlálás szerint 334 ezer ember hagyta el hazánkat 2011 óta, vagyis Orbán Viktor országlásának és egyúttal országrombolásának kezdete óta. És ez a szám a következő tíz esztendőben egészen bizonyosan csak növekedni fog. Szinte napi tapasztalatom, amikor beszélgetek az „utca emberével”, a taxissal, a zöldségessel, a sarki fűszeressel, hogy rengetegen, sőt egyre többen tervezik elhagyni Magyarországot. Vagy ha nem ők, mert már idősnek érzik magukat egy új kezdethez, akkor a gyermekeik vagy az unokáik. Úgy tűnik, hogy Magyarország népe ilyen csendes és erőszaknélküli forradalmat vív az egyre inkább totalitáriussá váló orbáni rezsim ellen. S ez a csendes forradalom idővel szépen lassan romba dönti majd az országot: mert eltűnnek a fiatalok, közülük is a legtehetségesebbek és ezzel elveszik a jövő. Mert nem lesz, aki fizesse a nyugdíjakat, emiatt súlyos elszegényedés vár az idősekre. Mert nem lesznek itt a tehetséges mérnökök, akik képesek lennének olyan munkahelyeket vezetni, ahol nem csupán a sorok mellett kell állniuk a magyaroknak vagy dolgozniuk olyan akkumulátorgyárakban, amely súlyosan sérti a környezet- és természetvédelem, valamint a helyi lakosok érdekeit. Mert külföldre menekülnek az idehaza üldözött pedagógusok, az alulfizetett ápolók, az agyonterhelt orvosok. S külföldre menekül minden olyan ember, aki szabadon akar érezni, gondolkodni, alkotni.

Orbán Viktor kedvenc mondása volt egykor: „A haza nem lehet ellenzékben!” Hát mostantól jobb lenne, ha megtanulná azt is, hogy „A haza nem élhet külföldön!”


Köszönöm szépen Német László érsek bátor szavait, nagyon hiányzik ez már itt Magyarországon!
🙏

Perintfalvi Rita Publik

https://www.facebook.com/photo/?fbid=634111692247575&set=a.396840449308035

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése