2023. október 25., szerda

Pásztor István több mint egy hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt

Pásztor István több mint egy hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt

2023. okt. 24. 17:28

Teljesen érthetetlen, hogy sem a tartományi parlament sajtószolgálata, sem a Vajdasági Magyar Szövetség nem közöl semmilyen információt Pásztor István egészségével kapcsolatban: a vajdasági parlament és a VMSZ elnöke legutóbb szeptember 22-én jelent meg nyilvánosan, amikor Belgrádban a Szerb Posta Múzeumában bemutatták a szerb posta által kiadott Petőfi-emlékbélyeget.

Akkor a VMSZ elnöke a Facebook-oldalán a következő szöveget tette közzé:

„A Petőfi bicentenárium egyik fénypontja, pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Ez is a magyar – szerb viszonyok alakulásának eredménye. Köszönetet mondok mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a naphoz és a bélyeghez. Zoran Đorđević igazgatónak és munkatársainak, a Magyar Szó nyomdájának, a VM4K munkaközösségének.”

Azóta viszont eltelt több mint egy hónap, és egy Facebook-bejegyzésen kívül, amelyben Pásztor az „Isten nyugasztalja” mondattal búcsúzott Sólyom László köztársasági elnöktől, egyetlen egy bejegyzés sem született, és a VMSZ elnöke nem jelent meg Bácsfeketehegyen a püspökszentelő istentiszteleteten, ahol Novák Katalin jelenlétében püspökké szentelték Harangozó Lászlót, aki korábban a szabadkai gyülekezet lelkipásztora volt.

Valószínű, kevesen vették észre, de a Vajdasági Magyar Szövetség központi ünnepsége is elmaradt október 23-án: a Palicsi Nagyparkban lezajlott koszorúzáson és a versmondáson kívül, ahol a résztvevők senkinek nem adtak még egy rövid nyilatkozatot se, a Jadran színpadon semmilyen rendezvényt nem tartottak, nem jött vendég Magyarországról, a VMSZ központi rendezvénye az októberi forradalom alkalmából elmaradt.

Mint ismeretes, amikor szeptember elsején Aleksandar Vučić átvette Stevan Bakić polgármestertől Szabadka város díszpolgári címét, akkor elhangzott egy fontos mondat a szerb elnök részéről, aki jobbulást kívánt Pásztor Istvánnak, a tartományi parlament és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének. Ez azért volt fontos, mert egyre többször szóba került, hogy a VMSZ nemrég újraválasztott elnöke beteg, de egyelőre erről semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, egészen szeptember elsejéig, amikor ezt maga az elnök közölte, így már érthető volt, hogy Pásztor István miért nem jelent meg sem a hajdújárási iskolakezdési ünnepségen, sem a városnapi díszülésen.

https://szmsz.press/2023/10/24/pasztor-istvan-tobb-mint-egy-honapja-nem-jelent-meg-a-nyilvanossag-elott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése