2023. október 8., vasárnap

Von Cramon: Elkészült a Szerbia elleni intézkedéscsomag

 Von Cramon: Elkészült a Szerbia elleni intézkedéscsomag

 2023. okt. 8. 16:44 |

Viola von Cramon zöldpárti EP képviselő, koszovói jelentéstevő azt mondta, elkészült egy csomag a Szerbia elleni intézkedésekről, amely tulajdonképpen a Banjskában elkövetett terrorista cselekményre adott válasza az Európai Uniónak. Von Cramon kiemelte, nem nevezné ezeket szankcióknak, mert azokat jóvá kell hagynia az Európa Tanácsnak, de politikai és pénzügyi intézkedésekről van szó, amelyek természetesen ártanak majd a szerb kormánynak, fogalmazott az albán Euronewsnak Von Cramon.

Szavai szerint Aleksandar Vučićnak együtt kell működnie és biztosítani kell a megfelelő nyomozási feltételeket, hogy kiderüljön, mi történt szeptember 24-én.

„Vučić sok mindent ellenőrzés alatt tart, ami Szerbiában történik. Nehéz elképzelni, hogy nem volt tisztában azzal, hogy fegyvereket szereztek be, vagy hogy támadás készülődik. Nem gondolom, hogy Szerbia egyébként érdekelt lenne egy nagyobb katonai támadásban vagy háborúban”, mondta von Cramon.

Hozzátette, folyamatban van a koszovói helyzet apropóján nyitva maradt kérdések egy újabb javaslat asztalra tétele, de erről részleteket nem árulhatott el.

https://szmsz.press/2023/10/08/von-cramon-elkeszult-a-szerbia-elleni-intezkedescsomag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése