2019. április 5., péntek

A VMSZ képviselőnője „meggondolatlanságnak” minősítette a haladó káder súlyos magyarellenes kirohanását!

 

Mint arról tegnap beszámoltunk, Saša Dujin, a Törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója Aleksandar Vučić szerb önkényuralkodó látogatása során azt mondta, ebben a községben úgy tartják, akkor lehet a legjobban megtanulni magyarul, ha az illető lefekszik egy magyar nővel.

Erre a vérlázító kijelentésre elsőként a Vajdasági Szociáldemokrata Liga reagált kihangsúlyozva, hogy az igazgató nemcsak a nőket, hanem az egész magyar nemzeti közösséget is megsértette. Ezért – az összes bűnük ellenére – le a kalappal a “ligások” előtt.
A Szabad Polgárok Szövetsége is elítélte az igazgató kirohanását. Szintén kiemelte, hogy a magyarságot sértő nyilatkozatról van szó.  
Pásztor István, a VMSZ elnöke, aki jelen volt azon a rendezvényen, amelyen elhangzott a magyargyűlölő soviniszta mondat, néma maradt.
Helyette ez ügyben megszólalt Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőnője, de nem sok örömünk lett belőle. Ezt nyilatkozta a Pannon RTV-nek:
“A Vajdasági Magyar Szövetség minden ilyen, és hasonló kijelentést elítél és tűrhetetlennek tart, ugyanúgy elítéljük ezt a kijelentést is, másrészről reméljük, hogy ebben nem volt meg a bántó szándék, és hát nyilván egy meggondolatlan nyilatkozat volt, de ilyen dolgokkal, ilyen kijelentésekkel egyáltalán nem szabad viccelődni, mert gondolom az úrnak ez a magyarázata, hogy talán nem úgy gondolta – de nagyon-nagyon meg kell gondolni, hogy a közszereplő mit mond, és egyáltalán ilyen dolgokkal nem szabad játszani.” (idézet vége)
Külön felhívjuk a figyelmet a következő mondatokra és szavakra: “Minden ilyen, és hasonló kijelentést elítél”,  “Reméljük, hogy nem volt meg a bántó szándék”, “Nyilván egy meggondolatlan nyilatkozat volt”, “Úr”.
A törökbecsei haladó káder
kijelentésének súlyosan magyarellenes, szélsőségesen soviniszta jellegét a VMSZ képviselőnője még csak nem is érintette.
Teljesen relativizálta, “más hasonló” esetekkel összemosta a magyar nők emberi méltóságát sárba tipró nagyszerb jelenségét.
Ráadasul tompított is a szóban forgó nyilatkozaton,
mert ugyebár “bántó szándék nélküli meggondolatlanságról volt szó.”
Így viselkedik tehát egy “délvidéki magyar érdekvédő”.
A VMSZ-es képviselőnő reagálása majdnem olyan megalázó, mint a haladó fejes kijelentése.
A mélyszerb körökre sajnos jellemző az a szörnyű sztereotípia, miszerint “minden magyar nő k…va, minden szerb férfi pedig fasiszta”.
A haladóknak ez utóbbi “sablont” is sikerült előszedniük. A fasisztázás nem más, mint Aleksandar Vučić szerb elnök szájából hangzott el. Igaz, “csak” a Jobbikra irányult, amely a második legerősebb magyarországi parlamenti párt. A belgrádi városháza szerb ellenzék általi lezárásához hasonlót “csak a Jobbik vagy Adolf Hitler nácijai tettek volna”, véli Vučić.
(fotó: twitter.com)   

 

VIDEÓ: Itt a felvétel, amelyen Pásztor és Vučić előtt gyalázzák meg a délvidéki magyar nőket



Alábbi videón megtekinthető az a jelenet, amely híre bejárta a sajtót és amelyen élőben gyalázzák meg a délvidéki magyar nőket a Pásztor Istvánnak, VMSZ elnökének és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke füle hallatára, akik erre semmit sem reagálnak.

A videón az is hallható, ahogy Vučić kiemeli, hogy Pásztor István milyen szépen, akcentus nélkül beszéli a szerb nyelvet. Gratulálunk ehhez mi is Istvánnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése