2019. április 22., hétfő

Jobb helyeken Petya exportált Fidesz-rakományát nem szokták átvenni


Hol van Petya? Cöfög a szerbeknél. Segít ott is leépíteni a jogállamot meg a sajtószabadságot Vucsics elnökkel. Itthon már nagyjából végzett, besegít a szerbeknek, mert
a politikai stabilitás nagy kincs, amit külső beavatkozással, lázítással és hazugsághalmokkal akarnak elvenni. Ilyen próbálkozások a közelmúltban Magyarországon is voltak, de sikertelenek maradtak, és ez Szerbiában is így lesz.
Azt mindig tudtuk, hogy nemigen van a helyén az esze, így hát ne csodálkozzunk, hogy éppen ő az, aki most már exportálja is magát és Orbániádát, egy ország belügyeibe avatkozva éppen bontogatja a stabilitást. Sumákol a galoppos. Lapít, mint szar a gazban. Figyelik? Nem sok szava volt Notre-Dame tragédiájára. Sunnyog, mert olyanokat bármelyikünk tud mondani, hogy az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a katedrális megmentéséhez. Haha, nesze semmi, fogd meg jól. Ha nem a franciákról lenne szó, már régen három-négy templom építését is megígérte volna. Milliárdokért. Közpénzből. Nem nagyon bátorkodik konkrétummal előjönni, nagyon jól tudja, hogy Macron nincs egy súlycsoportban Vucsiccsal meg Orbán imádott diktátoraival.

Az első helyen a nagy szerelme, Orbán áll. Azért azt nem hiszem, hogy nagyon sok fiatalnak a Viki volt az álma. Petyának igen. Őt akarta szolgálni. Szolgálja is, de nem ám úgy, mint a hétköznapi halandó, hanem ezért a megálmodott seggnyalásért hálából pillanatok alatt úgy meggazdagodott, hogy azt is elfelejtette, honnan az úristenből van sok pénze. Ja a papa, mindig van egy papa, aki luxusvillát vesz. Nekik.

Szijjártó tényleg Orbán díszpintye, mert még szóvivőnek elment, tisztában voltunk vele, miket prédikál. Na de hogy ő vezesse Magyarország külügyeit, az egyenesen botrány(os). Szijjártó egy senki volt, elvek nélkül, az elve, meggyőződése Orbán. Elég sajátságos módon, de még abban is hasonlítanak, hogy ez az egykori bencés gimnazista is kapott pénzt a Soros Alapítványtól. Irány Amerika! Repülőjegy, biztosítás, ösztöndíj, heti 75 dollár zsebpénz a Sorostól. Azt nem mondom, hogy mindezt elfelejtette, nem amnézia miatt lett mára Soros legnagyobb utálója, hanem azért, mert ez kívánta, kívánja a rend és Orbán. Az elnöki stáb vezetője például úgy lett, hogy Orbán meccsre hívta, és a szünetben kérte fel a feladatra. Hol máshol? Csak úgy haveri alapon, így intézi a kinevezéseket a diki. Megtehette volna mosogatás közben is, ha egyáltalán zavarja a kosz. Hú, ez nagyon tetszett Petyának, ennél jobban már csak az, hogy megkapta az egyik legfontosabb tárca vezetését, amit aztán felpumpált a haverjaival.

Egy példát engedjenek meg: a sportból jött mellé Menczer Tamás. Tudják ki az a Menczer Tamás? Ismerős a neve, ugye. A valahai közszolgálati tévés sportriporter. Ma Szijjártó Péter jobb vagy bal keze, ki tudja. Mindenesetre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A focimeccsekről lovagolt át a diplomáciába. Én hiszek az emberek fejlődésében, de azért ez a Menczer sportosnak is igen gyengécske volt. A londoni olimpián a birkózó Lőrincz Tamást interjúvolta Menczer, egyik kérdését így vezetve fel: „Igen, egész nap jól ment ez a boksz.” A 2014-es brazíliai foci-világbajnokságon is égett – a sportlap olvasói a leggyengébb kommentátornak szavazták meg. Már akkor sem tudta kicsoda, micsoda: teljes meggyőződéssel magyarázta, hogy Laura Chinchilla elnökasszony akkora szurkolója a nemzeti válogatottnak, hogy a meccsek után mezt húz, és kimegy az utcára bulizni a néppel. Chinchilla asszony, akkor már három hónapja nem volt elnök. És ez az ember államtitkárként osztja a kormány eszét, főleg a határon túl, így lett ő Viki-Petya-bébi.

Egyébként én Szijjártót teljesen feleslegesnek tartom a kormányban. Pontosan olyan, mint Orbán: egy négyszárú gatyában élnek. Összebújva, összezárva. Petya arra jó, arra  csillagos ötös, hogy ahová a főnöke nem jut el, ő helyettesíti – pökhendi, nagyképű módon. Egy senki, önállóság nélkül. Talán lehetne nemzetközileg is elismert diplomata, de mitől lenne, úgy ugatja a szakmát, mint haragos kutya a díjbeszedőt. Micsoda összhang Mutyilandban! Két felfújt hólyag. Az egyik megmondja, mi mennyi – nekik, a másik szaladgál délre, északra, keletre, amerre a Nap kering. Nyugaton fázik, arra nem megy, nem adnak neki meleg takarót.

Multifunkci pasasok. Petya külföldön adná el, ami már nálunk sem menő. Nyomul, szünet nélkül megy a csatába – az első magyar vérig. A tábornok parancsára ütteti magát az Unióban. Nem győzelmi harsonák szólnak érte arrafelé, hanem a megvetés sípjai. Gratulálunk, kifütyülnek!

Sistereg, és most már éppen ott tart, hogy árulja magát Szerbiában is. Lehet, hogy Vucsicsnak tetszik a romlott árú, de hiszem, hogy a józanul gondolkodó emberek nem eszik meg. Különben is, teljesen fölösleges Fidesz-rakományt jobb helyeken nem szoktak átvenni.

Tóth Ilona    
 Április 21. [10:14]
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése