2022. augusztus 31., szerda

A szerb himnusz szeptember 1-jén már az óvodákban is felcsendül

 A szerb himnusz szeptember 1-jén már az óvodákban is felcsendül - A cikkhez tartozó kép

Fotó: 021.rs 

Az iskolák mellett az iskoláskor előtti intézmények is kötelesek lejátszani szeptember 1-jén a szerb himnuszt, vagyis a Bože pravdét, de csak azoknak a gyerekeknek, akik az iskolaelőkészítő programba kerültek, közölte az oktatási minisztérium a Danas megkeresésére.

A minisztérium átiratot küldött minden iskolának, valamint iskoláskor előtti intézménynek, amelyben utasította őket, hogy a tanév kezdetén játsszák le valamilyen hanghordozón a Szerb Köztársaság himnuszát.

Ennek megfelelően szeptember 1-jén minden iskolát és óvodát köteleznek, hogy minden munkanap kezdetét, és minden váltás első tanórája előtt engedjék le a gyerekeknek a Bože pravdét.

„Az állami jelképek tiszteletben tartása egyben kifejezi a tiszteletet az iránt az ország iránt, amelyben élünk, de a társadalmi közösséghez való tartozást is. Rendkívül fontos, hogy kialakuljon minden állami jelkép, tehát a zászló, a címer és a himnusz iránti tisztelet érzése már az óvodás és az iskolás kortól kezdve”, fogalmazott Branko Ružić oktatási miniszter. (Danas)

https://www.vajma.info/cikk/szerbia/31768/A-szerb-himnusz-szeptember-1-jen-mar-az-ovodakban-is-felcsendul.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése