2022. augusztus 3., szerda

Nincs értelme az integrációnak, ha az iskola nem idomul a gyermekhez

 A Szabad Európa honlapja

Jó napot kívánok!
A legfontosabb híreink ma reggel:

Gyarmathy Éva: maga az integrálás fából vaskarika, mert abba a rendszerbe rakjuk vissza a gyerekeket, ami kivetette. Donald Trump újra találkozott Orbánnal az Egyesült Államokban. „Később talán soha nem történik meg” – háborús esküvői láz tört ki Ukrajnában.
 
Maga is enyhe diszlexiával küzdött, bár akkor ezt még nem ismerték fel, de csak előnyére vált, hiszen így tudja jól és ismeri ezeknek a gyerekeknek a problémáit. Dr. Gyarmathy Éva, a Diszlexia Központ és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács alapítója szerint az integráció fából vaskarika.

Ha az iskola nem idomul a gyerekekhez, és az atipikus, sajátos nevelési igényű gyerekeket változatlan rendszerbe próbálja visszatuszkolni, amivel mindenkinek, a gyereknek, a pedagógusnak, a többi gyereknek, de még a társadalomnak is árt. Főleg úgy, hogy közben egyre több az atipikus gyerek, és lassan nem őket kellene integrálni, hanem a tipikusakat hozzájuk – vallja.

Trump, Orbán, Rutte

Donald Trump egykori amerikai elnök újra fogadta Orbán Viktort az USA-ban. Donald Trump egykori amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri ingatlanján fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, derült ki a magyar miniszterelnök és a külügyminiszter Facebookjáról.

Orbán Viktort elkísérte a találkozóra többek közt Orbán Balázs politikai igazgató, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Takács Szabolcs washingtoni nagykövet és Szijjártó Péter is.
A magyar miniszterelnököt a texasi CPAC (Conservative Political Action Conference) jobboldali rendezvényre hívták meg, az esemény előtt fogadta Orbánékat Trump Bedminsterben.
 
Mark Rutte lett kedden a leghosszabb ideje hivatalban lévő holland miniszterelnök. A kormányfő, akit egyesek „Teflon Marknak” neveznek, mert nem ragadtak rá botrányok, egyáltalán nem mutatja jelét annyak, hogy fáradna, jóllehet országát zavargások sújtják, és pártja népszerűsége csökkent.

Rutte 4311 napja, azaz csaknem tizenkét éve van kormányon, 2010 októberében lett először miniszterelnök.

Öröm és tragédia

Az ukránok rekordszámban kötnek házasságot az orosz invázió idején. Sokan minden eddiginél elszántabban ünneplik a szerelmet és az életet. Erről szóló fotógalériánkat itt nézheti meg.

Olekszandr Melnyicsenko eközben március óta keresi a fiát, a sógornőjét és három gyereküket, mióta orosz vadászgépek bombázták le a lakásukat. Melnyicsenko korábban rendőrnyomozó volt, nem akarja elhinni, hogy még mindig a romok alatt vannak, abban bízik, hogy valahogy elkerülték a halált.

Amit még érdemes tudni

Fogynak az orvosok és az ápolók, feladják a kórházak (444.hu)
Egymás után nyomtatják a papírokat a Népegészségügyi Központban: hol itt, hol ott kell felfüggeszteni az egészségügyi ellátást.

A magyar kormány pénzéhsége miatt aligha lehet szerencséje az autósoknak (mfor.hu)
Noha papíron még két hónapig él az üzemanyagok esetén az árstop, sokan kétségbe vonják, hogy odáig ki lehet húzni.

Pelosi: a tajvani az egyik legszabadabb társadalom a világon (hvg.hu)
Az amerikai házelnök biztosította a szigetország vezetőjét arról, hogy az USA továbbra is „acélosan” támogatja majd a demokráciájukat, és egy gazdasági együttműködés lehetőségét is felvillantotta.
 
Szép napot!
Wiedemann Tamás

szabadeuropa@rferl.or  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése