2023. június 9., péntek

Mozgalom a fordulatért:

 Ki a felelős a palicsi akvapark kártékony és korrupt projektumáért?

Mozgalom a fordulatért: Ki a felelős a palicsi akvapark kártékony és korrupt projektumáért? 
Pásztor István megtekinti az épülő palicsi akvaparkot (Fotó: Subotica.com)

 2023-06-08 9:48

A Mozgalom a fordulatért (Pokret za preokret) szabadkai városi szervezete azt követeli a halyi hatalomtól, hogy vizsgálja ki, ki a felelős a palicsi akvapark kártékony és korrupt projektumáért, írja a Magločistač.

– Amennyiben igaz, hogy az akvaparkot bérbeadják, azaz, hogy ha nem volna kifizetődő, hogy azt egy városi közvállalat irányítsa, akkor világos, hogy a projektumot olyanra csinálták, hogy az ne legyen jövedelmező és fenntartható. Amennyiben bérleti díj gyanánt kis összeget fizettetnek meg, ez azt jeleni, hogy a város egy elhibázott beruházást hozott létre – áll a szervezet közleményében.

A Mozgalom a fordulatért ennek okán intézett kérdést Pásztor Istvánhoz, a Palics Park kft. közgyűlésének elnökéhez, hogy igazak-e azok az állítások, hogy az akvapark projektumba eddig mintegy 13 millió eurót fektettek be.

Amennyiben az információ igaz, a szervezet szerint a beruházás során felelőtlenül szórták a pénzt, és a bűncselekmény gyanúja is felmerül, mivel a beruházás nem volt átlátható.

A mozgalom a városvezetőktől azt kérdezi, hogy a létesítmény 15 évre történő bérbeadása hogyan szolgálja a szabadkai lakosok érdekeit, és hogy tudták-e ezt, amikor elkezdték építeni az akvaparkot.

– Vajon más épületeket is bérbe adnak majd, mert nem kifizetődőek a városnak, mint például a Népszínház – teszi fel a kérdést a Mozgalom a fordulatért.

A szervezet szerint az akvapark kiépítését és annak pénzelését rábízhatták volna például egy koncesszióra, a városnak pedig maradt volna pénze, hogy felújítja az évek óta lepusztulófélben lévő közkórházat, vagy támogathatta volna az oktatást, a mezőgazdaságot, ahelyett hogy akvaparkot építtet, amit utána valakinek bérbe ad.

https://szmsz.press/2023/06/08/mozgalom-a-fordulatert-ki-a-felelos-a-palicsi-akvapark-kartekony-es-korrupt-projektumaert/?fbclid=IwAR0qc38FttwqtCO8T1RVDSOmFVFU4yG6QQzElgCLM9fUqtOkX7GE8TzFb7Q

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése