2023. június 21., szerda

Továbbra is megbízott igazgatója lesz a Vajdasági RTV-nek

 Az RTV székháza

 Az RTV székháza (Fotó: cenzolovka.rs)

2023. június 20. [19:15]              

Ismét nem választottak vezérigazgatót a Vajdasági RTV élére, mert a jelentkezők egyike sem kapta meg a szükséges többséget.

A tartományi közszolgálati rádió és televízió a legutóbbi pályázat elbírálása alkalmával sem kapott új igazgatót, mert a két jelölt közül egyik sem szerezte meg a szükséges kétharmados többséget a 9 tagú igazgatóbizottságnál. Így az IB ma Sanja Jašarević-Kužićot nevezte ki megbízott igazgatóvá, aki eddig a vezérigazgató helyettesének teendőit látta el. Jašarević-Kužić jogász, több mint egy évtizedes tapasztalata van az RTV-nél, korábban bíróként és a kisebbségügyi miniszter segédeként dolgozott.

Az igazgatóbizottság ülésén megköszönték a korábbi megbízott igazgató, Klemm József munkáját, aki személyes okokra hivatkozva nyújtotta be visszavonhatatlan lemondását.

Az ülésen tárgyaltak a RTV igazgatójának megválasztásáról is. Erre a pályázatot február 1-jén írták ki. Az igazgatóbizottság által kinevezett bizottság az öt jelentkező közül kettő, Budimir Marković és Željko Dvožak nyújtott be hiánytalan pályázatot, viszont az igazgatóbizottságnál nem kapták meg a szükséges többséget.

Mint a Cenzolovka hírportál korábban megírta, az RTV-nek immár két éve nincs vezérigazgatója. Két és fél hónapja zárult le a pályázat a vezérigazgatói tisztség betöltésére, ám a döntés ismeretlen okokból elmaradt. (021.rs)

https://m.vajma.info/cikk/media/3386/Tovabbra-is-megbizott-igazgatoja-lesz-a-Vajdasagi-RTV-nek.html

 

Öreg Anna Pásztor Bálintnak: Igaz-e, hogy az Ön apja megkérte Klemm Józsefet, hogy vonja vissza lemondását?

Öreg Anna Pásztor Bálintnak: Igaz-e, hogy az Ön apja megkérte Klemm Józsefet, hogy vonja vissza lemondását?

2023-06-21 16:48

Több újvidéki ellenzéki párt is a Vajdasági Rádió és Televízió igazgató bizottsági tagjainak menesztését követeli, mivel szerintük a tartományi közmédiumból „cirkuszt csináltak” – írja az N1.

Az igazgató bizottság kedden ismét nem választott vezérigazgatót az intézmény élére, hanem Sanja Jašarević Kužićot nevezte ki megbízott igazgatónak, ám a döntést rövidesen meg is semmisítették.

– Megbízatása kevesebb mint hat óráig tartott, mivel az esti órákban megsemmisítették a kinevezéséről szóló határozatot. A jelenlegi megbízott igazgatónak, Klemm Józsefnek, aki 15 nap múlva nyugdíjjogosult lesz, megparancsolták, hogy vonja vissza lemondását – áll az ellenzéki pártok sajtóközleményében, amelyet a Szabadság és Igazságosság Párt, a Mozgalom a fordulatért, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Vajdasági Progresszív Akciópárt írt alá.

Az RTV igazgató bizottsága kedden közölte, hogy két jelölt, Budimir Marković és Željko Dvožak felelt volna meg a vezérigazgatói tisztséghez szükséges feltételeknek, ám egyikük sem kapta meg a kilenc tagú igazgató bizottság szükséges kétharmados támogatását.

A hírt Öreg Anna, a Szabad Polgárok Mozgalmának parlamenti képviselője a közösségi oldalán is megosztotta, ahol azt kérdezi Pásztor Bálinttól, hogy igaz-e, miszerint nagyra tisztelt édesapja az este telefonon hívta fel Klemm Józsefet és arra kérte, hogy vonja vissza a megbízott vezérigazgatói tisztségével kapcsolatos lemondását.

https://szmsz.press/2023/06/21/oreg-anna-pasztor-balintnak-igaz-e-hogy-az-on-apja-megkerte-klemm-jozsefet-hogy-vonja-vissza-lemondasat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése