2023. június 5., hétfő

Tepić: Valaki térítse észhez Vučićot, vagy akadályozza meg a döntéshozatalban, teljesen elborult az elméje!

 Tepić: Valaki térítse észhez Vučićot, vagy akadályozza meg a döntéshozatalban, teljesen elborult az elméje!

2023-06-05 15:21

Marinica Tepić, a Szabadság és Igazságosság Párt alelnöke az Utisak nedelje című tévéműsorban felszólította Aleksandar Vučić szerb elnököt, hogy legalább saját gyerekeit hagyja ki az ellenzékkel szemben folytatott politikai leszámolásaiból.

Tepić értékelése szerint Aleksandar Vučić mondatai, amelyek a Szerb Haladó párt vezetőségének ülésén állítólag elhangoztak, teljes mértékben „hisztérikusak, kórosak és talán szociapatikusak is”.

A rezsimhű sajtó ugyanis vasárnap arról írt, hogy Vučić állítólag megbeszélést folyatott Ana Brnabić kormányfővel és több közeli munkatársával, és ennek során kijelentette „nem probléma, ha ő meghal, mert felkészült arra, hogy megölik, de a söpredéknek akkor sem fogja átadni a hatalmat”.

Soha, semmi szín alatt nem engedek a zsarolásoknak, soha nem fogom választások nélkül átadni a hatalmat a legrosszabbaknak. Soha nem fogok beleegyezni semmiféle technikai, vagy átmeneti kormány megalakításába. Ha engem meg is ölnek, itt marad a fivérem, Andrej. Ha fivéremet is megölik, akkor még itt lesz Danilo fiam. Ha a fiamat is megölik, itt lesz Milica lányom. Ha őt is meggyilkolják, Vukan fiam még velünk lesz…

– mondta állítólag Vučić a rezsim szócsöveként működő bulvárlap, az Informer cikke szerint.

Marinica Tepić az elnöki nyilatkozat kapcsán azt követeli Vučić munkatársaitól és tanácsadóitól, hogy próbálják meg észhez téríteni, vagy pedig megakadályozni abban, hogy a továbbiakban Szerbia nevében fajsúlyos döntéseket hozzon.

– Vučić saját gyerekeinek a vérontásáról beszélt. Nem tudom elhinni, amit olvasok, ez az ember már képtelen döntéseket hozni. Tényleg arra szólítom fel barátait, munkatársait, sajtótanácsadóit, hogy térítsék észhez. Ennek az embernek, aki a saját gyerekeinek a vérontásáról beszél ezekben a napokban, amikor Belgrád és Szerbia továbbra is a lemészárolt gyerekeket siratja, és hisztériát kelt, teljesen elment az esze és elvesztette a fonalat… – jelentette ki Marinica Tepić.

– Újra elolvastam a (Vučićról és az állítólagos ellene irányuló halálos fenyegetésekről szóló – szerk.megj.) hírt, ezért megkérném Aleksandar Vučićot, hogy hagyja abba gyerekeinek, mint jövőbeni áldozatoknak az emlegetését. Íme, személyesen kérem: Ne emlegesse többé sem Danilót, se Milicát, se Vukant, mint ahogyan azt tette néhány órával ezelőtt, amikor vérontással fenyegetőzött egy olyan országban, ahol gyerekeket öltek meg 30 napja. Másrészt pedig, ha valaki a gyerekeinek a sírjával akarja garantálni, hogy mit fog cselekedni, és közben még minket nevezett usztasáknak, akkor arra kérem, hogy ezt ne tegye többé. Mi senkinek sem akarjuk a fejét venni, hanem azt szeretnénk, hogy Szerbiában minden gyerek normálisan élhessen, ezért harcolunk, és hacsak lehetséges, ilyen összefüggésben ne emlegesse többé gyerekeit. Szerbiát túlságosan is traumatizálták a valódi gyerekgyilkosságok ahhoz, hogy most ilyen bejelentéseket hallgassunk, Egyszerűen nem találok normális szavakat, hogy mi történik itt… – mondta Tepić.

https://szmsz.press/2023/06/05/tepic-valaki-teritse-eszhez-vucicot-vagy-akadalyozza-meg-a-donteshozatalban-mert-elborult-az-elmeje/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése