2018. október 13., szombat

A Magyar Összefogás szervezi a nem létező falubúcsút, a nem létező plébánián, a nem létező utcában

A Magyar Összefogás szervezi a nem létező falubúcsút, a nem létező plébánián, a nem létező utcában

Igen érdekes és gondolkodásra késztető bejegyzést osztott meg Elvegyi Ákos, a Vajdasági Magyar Demokratikus Közösség tartományi képviselője, akinek szemet szúrt, hogy lakóhelyén, Bácsgyulafalván (Telecskán) a Magyar Összefogás kampányrendezvényeként hirdetik a falubúcsút, amelynek az esemény szerint a helyszíne a Kiss Ferenc utcában található Szűz Mária plébánia lesz.
Elvegyi Ákos pontokba szedte a Facebookon meghirdetett eseménnyel kapcsolatos problémákat:
1. Bácsgyulafalván nincs „Falubúcsú”, csak a templom búcsúját ünnepelik
2. A templom búcsúját nem a Magyar Összefogás, vagyis a Vajdasági Magyar Szövetség által az MNT választásokon indított lista és az azon szereplő emberek szervezik. Elvegyi szerint soha nem is szervezte, és nem is fogja.
3. Szűz Mária plébánia Bácsgyulafalván nincs! A templom becsületes neve a felszentelése óta Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom!
4. Bácsgyulafalván Kiss Ferenc utca sincs, csak Kis Ferenc utca van.
Elvegyi azt írja a bejegyzésében, hogy ezek után felvetődik benne a kérdés, milyen manipulatív céllal készült az esemény? Miért van szükség a közvélemény félrevezetésére az önmagát Magyar Összefogásnak nevező, de valójában egy politikai párt bábjaként működtetett szervezet részéről? – kérdezi a tartományi képviselő, aki azt sem hagyta szó nélkül, hogy a Magyar Összefogás listavezetője éppen Bácsgyulafalván látta meg a napvilágot, így a kérdések végére még azt is odatette, hogy „a listavezető vajon ennyit sem tud szülőfalujáról?”
Elvegyi bejegyzése azzal ér véget, hogy a kérdéseket megválaszolatlanul hagyja, s arra kéri az embereket, válaszolja meg mindenki önmagának lelkiismerete szerint.


2018. október 12. 18:44

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése