2018. október 11., csütörtök

„Követelem, hogy a dédapám neve kerüljön le a topolyai egészségházról!”

 

Dr. Hadzsy János szobra

 

Hadzsy János topolyai újságíró és községi képviselő követeli a helyi önkormányzattól, mint a topolyai egészségház alapítójától, távolítsa el az említett intézményről dédapja, a híres orvos és nagy humanista dr. Hadzsy János nevét. Írásba foglalt követelését átadta az illetékes iktatónál.

Portálunknak nyilatkozva elmondta, az egészségház nem méltó arra, hogy dr. Hadzsy János nevét viselje. Indoklásában rámutatott rendhagyó elhatározásának okaira.
Szavai szerint ugyanis a szóban forgó intézményben tarthatatlan állapotok uralkodnak, amelyek odáig vezettek, hogy az egészségház egy falusi rendelő szintjére süllyedt.
Kiemelte: állítását személyes tapasztalataira alapozza.
Az egészségházat szerinte elképesztő szervezetlenség, sőt, teljes fejetlenség jellemzi, ami egyre inkább sújtja a pácienseket. A várótermekben gyakran kígyózó sorok állnak. Felmerül a kérdés, mi lesz egy esetleges influenzajárvány esetén, hogyan látják el a betegeket.
Az intézmény egyes osztályai alig működnek.
A géppark teljesen elavult.
Egyik alkalommal, amikor a súlyos egészségügyi problémával küzdő nejét egyeztetett időpontra kellett szállítani a szabadkai kórházba, 2 órás késéssel érkeztek meg Szabadkára.
Ráadásul
a mentőkocsiban (télvíz idején) nem volt fűtés.
Az egészségházban a kommunikáció is gyakran nehézségekbe ütközik.
Például az igazgatónő nem fogadta a gunarasi helyi közösség elnökét, aki fontos ügyben szeretett volna véleményt cseréni. Az igazgatónőnek hirtelen más dolga akadt. És ez csak egy eset a sok közül, hangsúlyozta Hadzsy.
A fenti jelenségekért az egészségház vezetőségét hibáztatja.
Különösen (és joggal) fájlalja, hogy
– amióta a VMSZ gyakorolja a hatalmat Topolyán – egyszer sem hívták meg, mint dr. Hadzsy János dédunokáját és a család képviselőjét
az egészségház parkjában található Hadzsy-szobor előtti rendezvényekre, amelyeket a híres orvos születésének évfordulója alkalmából vagy más apropóból tartották meg.
Ezzel szemben Szentesre, ahol dr. Hadzsy János született, rendszeresen meghívják.
Hadzsy János reméli, hogy a községi képviselő-testület napirendjére kerül a követelése, miszerint az egészségház ne viselje többé a dédapja nevét.
Emlékeztetőül:
a koalíciós partnerek közötti “zsákmányelosztás” során az egészségház és Komgrad a VMSZ-nek jutott, a többi közvállalat pedig a haladóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése