2019. február 4., hétfő

A Magyar Mozgalom támogatja a szerbiai tüntetéseket


A vajdasági magyarság is nap mint nap szembesül a jelenlegi hatalom ténykedésének következményeivel. A Szerb Haladó Párt vezette hatalmi koalíció a Vajdasági Magyar Szövetség felvállalt vagy hallgatólagos támogatásával az elmúlt évek során teljesen leépítette a jogállamot, eltiporta a médiát, a polgárokat pedig különböző módszerekkel szolgasorba taszította. Nap mint nap tanúi lehetünk annak, hogy elharapózott a korrupció, a másként gondolkodók üldözése, miközben városaink és falvaink egyre inkább leépülnek és elnéptelenednek. Ráadásul a haladók vezette hatalom módszeresen, lépésenként fosztja meg a kisebbségeket szerzett jogaiktól.
Mindezen okokból kifolyólag a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete támogatásáról biztosítja azokat a polgári megmozdulásokat, amelyek immár Szerbia 20 városára kiterjedtek és arra szólítja fel a polgárokat, hogy lehetőség szerint ők is vegyenek részt ezeken a tüntetéseken. A tiltakozásokat aláírásával támogatta az ország immár több mint ezer ügyvédje, egyetemi tanára és művésze, köztük a Magyar Mozgalom számos tagja, aktivistája is, a névsor pedig folyamatosan bővül, ahogy az utcára vonuló elégedetlen polgárok száma is növekszik.
Arra kérjük az elégedetlen szabadkai és környékbeli polgárokat, hogy erősítsék részvételükkel az első szabadkai tiltakozó megmozdulást, amelyre polgári kezdeményezésre pénteken, február 8-án este hat órától kerül sor a Jadran épülete előtt.
A Magyar Mozgalom szorgalmazza, hogy a tiltakozási hullámba kapcsolódjon be a tömbmagyarság által lakott  többi település, Topolya, Zenta és Magyarkanizsa is tegyen róla tanúbizonyságot, hogy elégedetlen a jelenlegi hatalommal és szeretné, ha ezek a jogtipró, nacionalista tűzzel játszó, populista és hátramozdító hatalombitorlók végérvényesen távoznának a közéletből, és helyükre felelős, a polgárok érdekeiért küzdő politikai erők kerülnének.
A Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete
2019. február 3.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése