2019. február 21., csütörtök

Két Iphone csúcsmodellt is vett a Magyar Nemzeti Tanács

Két Iphone csúcsmodellt is vett a Magyar Nemzeti Tanács

Két darab csúcskategóriás Iphone XR-t (128 GB ROM), öt darab Huawei Mate 10 Prót és tizenegy darab Xiaomi Mi A2 Lite-ot vásárol a Magyar Nemzeti Tanács közbeszerzés útján. A telefonokat a Mobile Solution Plus doo cégtől veszi meg a tanács, mivel a belgrádi székhelyű cég ajánlata volt a legkedvezőbb. A Mobile Solution Pluson kívül még a szintén fővárosi Informatika, a čačaki Uspon, a szabadkai Tipppnet és a topolyai Smartcom jelentkezett a közbeszerzésre, de a Mobile Solution Plus 795 000 dináros (6700 eurós) ajánlata volt a legkedvezőbb.
Ha az ajánlatot elosztjuk tizennyolccal, akkor a Magyar Nemzeti Tanács 372 eurós átlagáron vásárolta a telefonokat. Ez viszont azért csalóka, mert a két darab Iphone XR-ért egyenként 900-1000 euró körüli összeget kell fizetni. A Huawei Mate 10 Pro ára 500 euró körül mozog, a Xiaomi Mi A2 Lite pedig 200 euróba kerül.
A közbeszerzési kiírásban nem szerepelnek a telefonok pontos megnevezései, de aki járatos a mobiltelefonok világában, az gyorsan rájöhet, mely modelleket osztja majd szét a Magyar Nemzeti Tanács a tanácsosai, tagjai között.
2019. február 20. [22:22]

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése