2019. február 21., csütörtök

Legyünk hangosak, legyünk szolidárisak!

A Magyar Mozgalom felhívása: Pénteken 18 órától a harmadik szabadkai megmozduláson tagtársunk, Csernik Árpád, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának kiemelkedő tagja is felszólal, természetesen anyanyelvükön. Arra kérjük szabadkai és környékbeli tagtársainkat, hogy pénteken este jöjjenek el, támogassuk Árpádot és mutassuk meg, hogy Szabadka a magyaroké is, a magyarok is elégedetlenek a jelenlegi hatalommal.

TAGTÁRSAINK, TÁMOGATÓINK!

Több mint két hónapja zajlanak Szerbia-szerte rendszerellenes polgári megmozdulások. Belgrádban a múlt hétvégén már több mint 80 ezren sétáltak, tisztességes választásokat és változásokat követelve, ezen kívül a jelenleg már közel 70 szerbiai város közé, amelyek tiltakozásokat szerveznek, csatlakozott Szabadka, Zenta és Topolya is.

A Magyar Mozgalom megalakulása óta azért harcol, hogy ledőljön az a rendszer, amely korrupcióra, pártalapú foglalkoztatásra, megfélemlítésre, a másként gondolkodók üldözésére épül, a következményei pedig az elvándorlás és a mindennapi élet működésképtelenné válása. Ezt tökéletesen illusztrálják a szabadkai állapotok: a Subotica Trans buszai ritkítva járnak, a Vízműveknek nincs elég terepi karbantartója, az útjainkon méretes kátyúk vannak, nincs elég postás, nem érkeznek meg a levelek, számlák. Lehet, hogy holnap már a szemetet se szállítják el, ezzel szemben érkeznek a hírek palicsi wellness beruházásról, az Y-ág és a Népszínház építéséről, ami egy szemfényvesztés, miközben a sajtóból értesülhetünk Bogdan Laban polgármester montenegrói fényűző beruházásairól.

A Szerb Haladó Párt romboló uralmához pedig két kézzel asszisztál a Vajdasági Magyar Szövetség is, akik tétlenül tűrik kisebbségi jogaink visszaszorítását, ha rajtuk múlna ma már Palics neve is csak szerbül szerepelne a település bejáratánál, nem járnának a diákbuszok és nem kizárt, hogy áldásos nemzetvédő tevékenységük eredményeképpen lassan már a Városházán is csak szerbül szólalhatunk meg, ezzel szemben teljes mellszélességgel állnak Vučić mögött, támogatják annak Koszovó-politikáját, a hírhedt Vajdaság napjáról nem is szólva.

A felsoroltak elég okot jelentenek arra, hogy a Magyar Mozgalom is támogassa a jelenlegi tüntetéssorozatot, sőt tagjain keresztül aktív szerepet is vállaljon azokban. Pénteken 18 órától a harmadik szabadkai megmozduláson tagtársunk, Csernik Árpád, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának kiemelkedő tagja is felszólal, természetesen anyanyelvükön. Arra kérjük szabadkai és környékbeli tagtársainkat, hogy pénteken este jöjjenek el, támogassuk Árpádot és mutassuk meg, hogy Szabadka a magyaroké is, a magyarok is elégedetlenek a jelenlegi hatalommal.
Mozduljunk meg, legyünk sokan, legyünk hangosak, legyünk szolidárisak!

2019. február 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése