2019. február 20., szerda

Elegük van:

Tüntetéseket jelentett be a szerbiai belügyi szakszervezet is

Szerbia reprezentatív rendőri szakszervezete tiltakozó gyűlések megszervezéséről hozott döntést, mivel – mint közölték – a jelenlegi áldatlan állapotok közepette nincs más választásuk.

Veljko Mijailović, a szervezet elnöke írott jelentésében ennek a lépésnek konkrét okaként
a rendőrség és a Belügyminisztérium felsőbb vezetéséhez tartozó tisztségviselők által gyakorolt „folyamatos nyomást, illetve üldözést” említette.
„Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy hagyjuk ott a szakszervezetet, különben bajunk lehet. Kérdésünkre, hogy miért teszik ezt, azt a választ kaptuk, hogy Dijana Hrkalović államtitkár parancsait hajtják végre” – írja Mijailović.
Hozzáteszi, hogy 2015 óta egyetlen találkozójuk sem volt Nebojša Stefanović belügyminiszterrel, ami pedig a belügyben dolgozók gondjainak megoldásához elengedhetetlenül szükséges lenne.
„Ezért nincs más választásunk, mint hogy 15 ezer tagunk nevében az utcára vonuljunk, és küzdjünk a jogainkért. Tiltakozni fogunk minden szerbiai belügyi titkárság előtt a rendőrök és a polgárok biztonságának megőrzése érdekében”.
Veljko Mijailović végezetül azt is elmondta, hogy a szakszervezet tagjait legtöbbet fenyegető rendőri vezetők ellen bűnvádi feljelentést tesznek a különleges ügyészségnél.
(Srbin.info nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése