2019. február 28., csütörtök

Magyar Mozgalom:

Nem félünk a farkastól!

 


A szabadkai városi képviselő-testület február 26-i ülésén a Szerb Haladó Párt ismételten bizonyította saját erőszakos mivoltát, a másként gondolkodókkal szembeni türelmetlenségét.
Stevan Bakić a párt városi frakcióvezetője a szószékről nyílt fenyegetést intézett a hatalommal szembeni elégedetlenség miatt hétről-hétre utcára vonuló polgárok felé, közölve, megfigyelik, listázzák a tiltakozókat.
Bakić felszólalása híven tükrözi a legnagyobb uralkodó párt mentalitását: mindenkit, aki nincs velük megfélemlíteni, megfenyegetni, elhallgattatni, bármilyen eszközzel. És az is szemmel látható, hogy nagyon zavarja őket, hogy vannak olyanok, akik nyíltan fel merik vállalni véleményüket, elégedetlenségüket a jelenlegi rendszerrel szemben, amely Szabadkának elsősorban leépülést hozott.
A buszok nem járnak rendszeresen, az sem titok, hogy a Vízműveknek nincs elég terepi karbantartó munkása, az utakon tátongó lyukak balesetveszélyesek. A párt a közvállalatokban a saját kádereit helyezi el, akik az irodában ülve írják munkaidőben a másként gondolkodókat lejárató internetes bejegyzéseiket, ezzel olyanoktól veszik el a munkát, akik azt el tudnák végezni.
A Magyar Mozgalom támogatásáról biztosítja az 1 az 5 millióból elnevezésű szabadkai tüntetéssorozat szervezőit, ezúttal is felkéri a hatalommal elégedetlen polgárokat, hogy még nagyobb számban vonuljanak utcára, ugyanakkor erélyesen elutasítja a Szerb Haladó Párt káderének a legsötétebb időket, a rendőrállamot idéző fenyegetéseit és felszólítja, hogy kérjen elnézést Szabadka polgáraitól.
Ugyanakkor felszólítjuk a haladókkal szoros szövetségben a várost irányító Vajdasági Magyar Szövetséget, álljanak ki a magyarok elé és nyilatkozzanak: egyetértenek-e koalíciós partnerük retorikájával, sztálini megnyilvánulásával, amely a tüntetéseken részt vevő magyar nemzetiségű polgárokat is érinti?
Találkozunk pénteken este hat órakor a Jadran épülete előtt.

2019.02.28.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése