2019. február 6., szerda

Szerbiában rosszabb az életminőség, mint Panamában vagy Kazahsztánban

Szerbiát nem sorolták magas helyre a demokráciát, az életminőséget, a boldogság szintjét, az ország hírnevét és nagylelkűségét tekintve, mutatott rá a Spectator index által megjelentetett lista.
Az emberek boldogságáról szóló jelentés felöleli a lakosságnak nyújtott szociális támogatásokat, a polgárok szabadságát, hogy maguk választhatnak életmódot, a korrupció szintjét, és az egy főre jutó bruttó hazai terméket.
Ezek szerint a legboldogabb országok az észak-európai országok, mégpedig Finnország, Norvégia és Dánia, őket követi Izland és Svájc.
Koszovó a 66. helyen áll, Románia az 52., míg Szerbia a 78. A szomszédos országok a szerbiaihoz hasonló helyezést értek el. A régió országai közül Bulgária (100. hely) és Albánia (116. hely) teljesített a legrosszabbul, írja a Danas.
A demokrácia szintjét tekintve Norvégia áll az első helyen az Economist lap szerint, a második Izland, a harmadik pedig Svédország. Az utolsó helyen Észak-Korea végzett. Ebben a tekintetben Szerbia a 63. lett a 167 ország közül, így pedig a nem teljes demokráciával rendelkező országok közé került.
A városok hírnevét tekintve a vizsgált 56 metropolisból Japán fővárosa, Tokió került az első helyre, őt követi Sydney, Koppenhága és Bécs. Az utolsó helyen Moszkva végzett.
Az életminőséget tekintve Kanada lehet a legbüszkébb a polgároknak nyújtott életszínvonallal, mert az ország az első helyen szerepel, majd Dánia, Svédország és Norvégia következik a sorban.
Ezen a listán Horvátország a 28., Görögország a 29. helyen szerepel, Szerbia pedig csupán a 71. lett. Ez azt jelenti, hogy a szerbiai polgárok rosszabbul élnek, mint a panamai, tunéziai, fehéroroszországi és kazahsztáni polgárok - ismerteti a Danas.
2019. február 6. [12:56] 
https://www.vajma.info/cikk/szerbia/26736/Szerbiaban-rosszabb-az-eletminoseg-mint-Panamaban-vagy-Kazahsztanban.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése