2019. február 8., péntek

A nemzeti tanácsnak öt és fél millió, a TSC-nek több mint négymillió euró

A nemzeti tanácsnak öt és fél millió, a TSC-nek több mint négymillió euró

A Magyar Nemzeti Tanács után, amely 5,6 millió eurót kapott forintban Magyarországtól, a TSC Labdarúgóklub járt legjobban 2018-ban: a topolyai labdarúgóklub 1,4 milliárd forint, vagyis 4,3 millió euró támogatáshoz jutott – ez derült ki az Átlátszó által készített táblázatból, amelyben összegyűjtötták a 2018-as támogatások listáját. A cikkükben ők az erdélyi pénzekkel foglalkoztak, mi pedig azt szedtük ki a táblázatból, ami Vajdaságra vonatkozik.
2018-ban jó éve volt a Pannon Televíziónak, amely 2,69 millió eurót kapott, s a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőit tömörítő Bíró Károly Alapítvány sem (Pásztor István, Czegledi Rudolf, Kovács Elvira, Fremond Árpád, Dudás Károly, Nagy Miklós) panaszkdhatott, amely 156 ezer eurót kapott. Visszatérve a tájékoztatáshoz, a Mária Rádiónkért Egyesületnek 37 ezer, a Vajdaság Ma hírportált működtető Honestasnak pedig 31 ezer euró érkezett a számlájára. Huszonkétezer euró járt a Topolyai Tájékoztatási Központnak, s ugyanennyit, vagyis hétmillió forintot kapott a Jó Reggelt Vajdaság trollportál fenntartására és működtetésére a SENSUS Magyar Újságírók Egyesülete, amely a törökkanizsai Újhelyi Nándornak, Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagjának a neve alatt szerepel a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség jegyzékében. 2016-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő „csak” 4.4 millió forintot hagyott jóvá magyar adófizetők pénzéből a másként gondolkodók lejáratására, karaktergyilkosságára.

A lista legutolsó helyén a WEMSICAL SERBIA Ifjúsági és Kulturális Egyesület szerénykedik: az oromi Malomfesztivált is szervező egyesület, amely 2017-ben a művészetek és média kategóriában kiérdemelt a Respekt! Die Stiftung, azaz a Respect Alapítvány díjat a sikeres ifjúsági projektjeiért és az ifjúság érdekében kifejtett tevékenységéért, több mint három és félszer kap kevesebb pénzt, mint a lista utolsó előtti helyezettje.

A vajdasági támogatottak listája 2018-ban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése