2019. június 23., vasárnap

1 az 5 millióból:

Šarćević vállalja a felelősséget!

1 az 5 millióból: Šarćević vállalja a felelősséget!
N1 / printscreen

A sorrendben huszonkilencedik Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetésen, amire szombaton Belgrádban került sor, azt követelték, hogy Mladen Šarčević tanügyminiszter vállalja a felelősséget saját dölyfössége és az oktatásban uralkodó állapotok miatt. A demonstráción elhangzott, hogy az országban ma olyanok hozzák meg a döntéseket, akik hamis diplomákkal és hamis doktorátusokkal rendelkeznek, tudósít az N1 Televízió.
A tüntetésen Vesna Vojvodić Mitrović, a Tanügyi Dolgozók Független Szakszervezetének szóvivője azt mondta, hogy Šarčević megpróbálja eltussolni saját felelősségét, és másokat hibáztat a kisérettségi kapcsán kirobbant botrány miatt.
– A diákjaim el akarnak menni ebből az országból, mert nem látják jövőjüket egy olyan rendszerben, melyben a nepotizmus és a hamis diploma az úr” – mondta Vojvodić Mitrović.
Az alkotmányosság és törvényesség védelmére alakított egyesület elnöke, Savo Manojlović beharangozta, hogy aláírásgyűjtés indul, hogy a televíziós csatornák csökkentsék a valóságshow műsorok számát, azok helyett gyermekek és kiskorúak számára készüljenek műsorok.
A tiltakozó séta során a Kralj Milan utcában a tüntetők integettek Aleksandar Vučić államfőnek, közben azt skandálták, hogy „Távozz”, majd a Knez Miloš utcában azt kiabálták, hogy „Siniša, vegyél nekünk diplomát”. A séta az állami televízió (RTS) épületénél ért véget, melynek falaira megvert egyetemisták fényképeit és hamis diplomákat ragasztgattak, ugyanis a médium nem számolt be az ezzel kapcsolatos hírekről. A tüntetők bojkottra szólították fel az RTS dolgozóit.
2019. június 23. [9:10]  
https://szabadmagyarszo.com/2019/06/23/1-az-5-milliobol-sarcevic-vallalja-a-felelosseget/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése