2022. december 26., hétfő

Királyhalmán és Ludason is betörtek a templomba

 Királyhalmán és Ludason is betörtek a templomba

2022-12-26 14:44

Elmaradt szenteste a karácsonyi éjféli mise Királyhalmon, ugyanis a templomot feldúlták és kirabolták nem sokkal a mise kezdete előtt, tudósít a Pannon RTV. Másnap, vagyis karácsony napján a ludasi parókián is arra ébredtek, feltörték a bejárati ajtót és mindent tönkretettek az épültben. Az esetekkel kapcsolatban a rendőrség még nyomoz.

A királyhalmi templomban a károk helyreállítása még nem fejeződött be. Az egyszerűbb dolgokat helyreállították, azonban a szentély ajtaja nehéz bronzból készült, amit elgörbítettek és kifeszítettek. Az összes zárat is ki kell majd cserélni.

A templomban a kasszákat feszítették fel, ami készpénz volt benne, azt elvitték

Tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset, de akkor csak a templomba törtek be és csak néhány kelyhet és a szentségtartót vitték el.

Karácsony reggelén a ludasiak is azzal szembesültek, hogy betörők jártak a Szent Katalin templom plébániáján, és a templomba is megpróbáltak behatolni.

A szentesti mise után törtek be a ludasi Szent Katalin templom parókiájába, miután a masszív templomajtót nem sikerült feszítővassal kinyitniuk. Minden helyiséget alaposan átkutattak, kinyitották és átvizsgálták a fiókokat és a szekrényeket is, de semmit sem vittek el, még az ezüst étkészleteket és kelyheket sem vitték el. A betörőket minden bizonnyal a pénz motiválhatta, de azt nem találták meg, mert az éjféli mise után dr. Horváth Endre plébános, az éjféli mise során összegyűlt viszonylag nagy mennyiségű pénzt magával vitte. A betörők mást nem is vittek el a parókiáról, viszont tetemes anyagi kárt okoztak, ami nagyjából százezer dinárra becsülhető.

A betörést karácsony napjának reggelén, 8 óra körül a plébános fedezte fel. A rendőrséget 9 órakor értesítették, ők csak annyit mondtak, tudomásuk van róla, hogy Királyhalomra is betörtek, ott elvégezték a helyszínelést, a ludasi betörést is feljegyezték, írja a pannonrtv.com.

https://szmsz.press/2022/12/26/kiralyhalman-es-ludason-is-betortek-a-templomba/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése