2022. december 8., csütörtök

Nem kérünk az önjelölt helytartókból!

 

Dr. Gaudi – Nagy Tamás és a NJSZ tagjai Temerinben

2022-12-07

Elítéljük azt a politikai módszert amit egyes vajdasági magyar politikusok alkalmaznak azokkal szemben, akik az anyaországból látogatnak a Vajdaságba, azzal a céllal, hogy hiteles tájékoztatást kapjanak az itteni nemzetrész mindennapjairól

Nem kérünk az önjelölt helytartókból!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) elítéli azt a politikai módszert amit egyes vajdasági magyar politikusok alkalmaznak közösségünkön belül, de azokkal szemben is akik az anyaországból látogatnak a Vajdaságba, azzal a céllal, hogy hiteles tájékoztatást kapjanak az itteni nemzetrész mindennapjairól.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt a nyomásgyakorlást azokra a magyarokra akik szívesén nyújtottak volna információt, útba igazítást, segítséget, helyiséget a közönségi találkozókhoz, a dr. Gaudi – Nagy Tamás által vezetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat idelátogató tagjainak, de a felső körökből eredő fenyegetések miatt vendéglátásuk visszavonására kényszerültek.

Örömünkre szolgál, hogy a NJSZ tagjainak mégis sikerült néhány tartalmas napot a Vajdaságban tölteni, és nagyon reméljük az itt tapasztaltakról részletesen beszámolnak a budapesti döntéshozó köröknek.

A VMDK nevében pedig kijelenthetjük, nem kérünk az önjelölt helytartókból!  

Bővebben itt: https://njsz.hu/nemzeti-jogvedo-monitorozas-delvideken-az-elso-benyomasok-es-az-elso-film-a-magyarlakta-eszak-bacskai-hatarvidekre-nehezedo-migracios-nyomasrol/

https://www.vmdk.org.rs/nem-kerunk-az-onjelolt-helytartokbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése