2022. december 10., szombat

Újabb reakciók a Fókuszban című műsor kapcsán

 Fókuszban - 2022.11.03.

2022. december 09. 20.32

Mint arról már beszámoltunk, a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete szerint Vicsek Annamária oktatási államtitkár a közösségi médiában véleményírásával megbélyegezte médiaházunk szerkesztő-műsorvezetőjét, Bágyi Ribár Renátát. Ezt az újságíró-szervezet elfogadhatatlannak tartotta és elítélte. Azóta a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és Öreg Anna, a Szabad Polgárok Mozgalmának köztársasági parlamenti képviselője is reagált az esetre.

Az újságíró-egyesület közölte, hogy Vicsek Annamária azért bírálta Bágyi Ribár Renátát, mert a Fókuszban című, szerzői műsorában kritikus kérdéseket tett fel Pásztor Bálintnak, a Vajdasági Magyar Szövetség magas rangú tisztségviselőjének az 1944–45-ös ártatlan áldozatoknak állítandó újvidéki emlékművel kapcsolatban.

Az államtitkár reakciója kapcsán a VMDK úgy fogalmazott közleményében, hogy az ilyen megnyilvánulásoknak a nem titkolt célja a független, tényfeltáró újságírók megfélemlítése, öncenzúrára való ösztönzése, illetve az egyhangúság teljes bevezetése. Pásztor Bálint viselkedését pedig dölyfösnek nevezte a párt.

Öreg Anna parlamenti képviselő a többi között úgy fogalmazott: Megdöbbentette a tény, hogy Vicsek Annamária úgy gondolja, joga és hatalma van eldönteni, hogy ki a jó magyar, és hogy az újságírókat alkalmas és alkalmatlan magyarokká nyilvánítsa. (RTV)

https://youtu.be/ojQ9MccEJI0

https://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/f%C3%B3kuszban_1398290.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése