2022. december 7., szerda

Mi folytatjuk!

Csak az MM szűnt meg, nem az ellenzéki tér! Számunkra az „utánunk a vízözön” gondolkodás nem elfogadható!

A harc folytatódik! Csatlakozz, legyünk együtt még erősebbek!!!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK ) sajnálattal veszi tudomásul  valamikori szövetségesének döntését, a tevékenységének felfüggesztésére.  Ezzel eggyel kevesebb hang lesz a vajdasági magyarság körében, ami nem jó, mert a politikai pluralizmus fejlesztése helyett, tovább fog erősödni az egyre eluralkodó egypárti diktatúra.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége a továbbiakban is felvállalja az ellenzéki munka nehéz keresztjét, illetve az elkövetkezőkben is kész szolgálni a vajdasági magyar közösség érdekeit.

Ezért sem tudunk egyetérteni Sövény Ferenc, a MM volt vezetőjének kijelentésével, amely szerint „azzal, hogy a nemzeti tanácsi választásokon a VMSZ-en kívül egyetlen másik politikai opció sem indult, elmondható, hogy megszűnt létezni a vajdasági magyar ellenzéki tér is”, hiszen senki se jogosította fel arra, hogy mások nevében ilyen jellegű kijelentést tegyen.  

Véleményét tudomásul vesszük, de mélyen nem egyezünk vele. Az „utánunk a vízözön” gondolkodás számunkra nem elfogadható!

Annál is inkább, mert részünkről az MNT választásoktól való távolmaradás tudatos döntés volt., a harc pedig azóta is folytatódik!

Ebből kifolyólag felkérjük mindazokat, akik eddig se adták be a derekukat, nem „függesztették fel” politikai tevékenységüket, hanem a továbbiakban is a normalitás és a demokratikus értékek mellett foglalnak állást, valamint nem riadnak vissza a közéleti tevékenységtől, lépjenek kapcsolatba velünk, a közös munka folytatása érdekében.

Legyünk együtt még erősebbek!

VMDK Press

Óbecse, 2022.12.7.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése