2019. december 15., vasárnap

Az ellenzék nyolc órára körbezárta a szerbiai köztévét:

A Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülés képviselői tegnap nyolc órán keresztül tartó blokád alá vonták az RTS, azaz a Szerbiai Köztelevízió székhelyét. A médiaház a sajtószabadság korlátozásának, az országban uralkodó médiasötétségnek a jelképe, a rezsimet kiszolgáló intézmények egyike.

Vuk Jeremić, a Néppárt elnöke a blokád végeztével közölte, hogy „az egész mindössze 15 percig tartott volna, ha az RTS vezetősége válaszolt volna az ellenzék követeléseire, amelyek a következők voltak: a köztévé hívja meg műsorába Aleksandar Obradovićot, aki a rezsimet megingató krušiki fegyverbotrányról tett közzé, a brusi Marija Lukićot, aki a helyi haladó polgármester szexuális zaklatását volt kénytelen hosszú időn keresztül elszenvedni, illetve Milan Jovanović újságírót, akinek házát „ismeretlenek” felgyújtották.
„A mai akcióval sikerült megtörni a média blokádját, mert a köztelevízió vezetősége kénytelen volt megosztani az igazságot a polgárokkal, azt, hogy vannak polgárok, akik  tiltakoznak, akik nem elégedettek az RTS tájékoztatási módszereivel.”
Hozzátette, „további hasonló akciók várhatóak, de nem fogják minden alkalommal előre bejelenteni.”
(Szerb média nyomán)
2019. december 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése