2019. december 11., szerda

Újvidék: Hiába várt az illetékesekre, maga „javított” a falfirkán

Újvidék: Hiába várt az illetékesekre, maga „javított” a falfirkán - A cikkhez tartozó kép
Fotó: 021.rs
 
Újvidéken a Liman városrészben élő egyik polgár több alkalommal jelentette az illetékeseknek a Ratko Mladić hágai elítélt, a Szerb Köztársaság Hadseregének egykori vezetőjét éltető falfirkákat, de hiába. Végül a saját kezébe vette az ügyet és „kijavította” az egyiket, fölé írta, hogy "háborús bűnös".
Ez az újvidéki polgár a 021.rs hírportálnak elmondta, hogy a falfirkák már hónapok óta ott éktelenkednek a Liman 4 városrész végén, az Ivo Andrić utcában lévő épületeken, amelyekre Ratko Mladić nevét írták fel és négy S betűt.
„Ezek közül a falfirkák közül néhány a Liman ezen részén, az itt lévő épületek falára van felrajzolva, és nem csak én, hanem az egyik barátom is hívta a felügyelőséget és a kommunális rendőrséget, e-maileket is küldtünk, hogy tegyenek valamit, de semmi sem történt. Amikor láttam, hogy nem reagálnak, úgy döntöttem, hogy kijavítom az egyik falfirkát, hogy az tényállást tartalmazza, mégpedig azt, hogy Mladić elítélt háborús bűnös”, nyilatkozta a Liman városrészben lakó polgár a 021.rs-nek.
A polgár viccesen megjegyezte, hogy ezek után minden bizonnyal már reagálni fognak az illetékes szervek.
A hírportál arra emlékeztet, hogy a városnak van egy falfirka-eltávolító egysége, amely a Városi Kertészet közvállalat keretein belül működik, viszont ez az egység sem tehet semmi, ha nem kap utasítást az illetékes szervektől.
2019. december 10. [12:09
https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/24492/Ujvidek-Hiaba-vart-az-illetekesekre-maga-javitott-a-falfirkan.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése