2019. december 19., csütörtök

„Végleg ellepték Törökkanizsát és Magyarkanizsát”

 

Tragikus körülmények kezdenek uralkodni Törökkanizsa és Magyarkanizsa környékén migráns ügyben – írják lapunknak a helyiek.

Egyre többen érkeznek buszokkal a térségbe. Több hónapja tart már a szállításuk, a többségük a belgrádi Lasta buszaival érkezik Törökkanizsára azon belül is a gyűjtőpontjuk maga a buszállomásnál van. Minden nap, ám legfőképp hétvégente harminc és negyven főt visznek rendszeresen.
“A busz hátulja folyamatosan tömve van migránsokkal néha elférni se lehet tőlük. Hangosak és fel alá járkálnak, bömböltetik a zenét. Jegyet természetesen nem kell fizetni nekik. Azt észre vettem, hogy Törökkanizsáig mennek csak. Aztán persze az ott lévő buszállomásnak a trafikja mögött végzik el a dolgaikat és öltözködnek át. Sokszor látom Kanizsára menet, hogy a híd lábánál a bokrokon keresztül vagy az út szélén haladnak tovább Magyarkanizsára.” – írja lapunknak egy olvasónk.
Mindkét város lakói aggódnak és félnek, ettől, a folyton érkező rengeteg idegen embertől. Egyenlőre komolyabb összetűzésre nem került sor, de egyre szabadabban és arcátlanul viselkednek. Így félő, hogy csak idő kérdése mikor fog atrocitás történni. – véli a levélíró.
Magyarkanizsán a helyiek egyébként összefogtak és esténként “közös sétákat” szerveznek, hogy ily módon is tiltakozzanak a településüket ért jövevényáradat ellen.
2019. december 18. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése