2019. december 15., vasárnap

Várakozás

Várakozás

Advent időszakában járunk, a mögöttünk lévő vasárnapokon már meggyújtottuk az első és a második gyertyát, most vasárnap felgyullad a következő. Az adventi koszorún meggyújtott gyertyák közül mindegyik egy fogalmat szimbolizál: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik a szeretetet és a negyedik az örömet.
Idén igen kevés örömben lesz része a családunknak karácsonykor, három közeli családtaggal lettünk kevesebben. Anyukám két testvérét temettük el, és egyik testvére férjét. Idén három családtag temetésén vettünk rész, és csak egyetlen gyermeket kereszteltünk, lakodalmat pedig egyet sem ültünk. Ez az évünk rövid számadása.
Marad a hit, a remény és a szeretet.
A hit abban, hogy jövőre újabb családtaggal bővülünk, hogy lesz egy keresztelő, és talán egy házasság is megköttetik, és az esküvőn együtt örülhet, táncolhat a rokonság, nem csak válásokról, családunk széteséséről kapunk híreket.
A remény, hogy jobb lesz. Hogy valamilyen csoda folytán emelkedik az életszínvonalunk, ennek folytán minőségibbé válik az egészségügyi rendszerünk és tovább élnek szeretteink. Bízunk abban, hogy időben észreveszik az orvosok, ha valami betegség támadta meg a szervezetüket, hogy lesz orvosság a gyógyuláshoz, vagy nem kerülünk egy reménytelenül hosszú várólista legvégére.
Szeretném, ha hihetnénk és reménykedhetnénk abban, hogy jövőre több örömünk lesz.

2019. december 15. 7:43
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8277018347089943421#editor/target=post;postID=5039623776036767046

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése