2022. április 7., csütörtök

A FÉLELEM MEGESZI A LELKET

 Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „BÉKE ÉS BIZTONSÁG”
 
2022.4.5.
Az egész vasárnap este megrendítő volt. De számomra a legfájdalmasabb az volt: amikor Orbán Zelenszkijt is a legyőzött ellenfelek között említette, akkor a közönség ezt hangos röhögéssel és lelkes ovációval ünnepelte.
Miközben Ukrajnában szabályos népirtás folyik, az utcákon civilek elhagyott holttestei hevernek, a képeken fiaikat gyászoló zokogó anyák, tolószékben ülő menekülők és porig rombolt épületek fotói láthatók, Magyarországon a választásokon elsöprő győzelmet arat az a párt, amelynek vezetője a dicsőségtáblára írja, hogy mindenféle szolidaritást megtagad a szenvedő ukrán néppel és vezetőjükkel.
És a közönsége nemcsak elfogadja ezt, hanem önfeledten tapsol is ehhez. Nem azért mert mind gonosz, hanem mert fogalmuk sincs arról, hogy mi történik. És rettegnek a háborútól, attól, hogy megfagynak télen, és elviszik a fiaikat katonának.
A félelem megeszi a lelket! Most közvetlen szemtanúi vagyunk annak, ahogyan ez megtörténik.
Orbán negyedszer nyer választást a lélekgyilkos félelemkeltéssel. Persze azok, akik ott tapsoltak és röhögtek az eredményváróban, ők pontosan tudják, hogy mi történik Ukrajnában. Ugyanúgy látják a borzalmas felvételeket és hallják a híreket. De az útszélen fekvő hullahegyeknél, a népirtásnál számukra fontosabb a Gucci táska, a 120 milliós óra, a jachtozás és helikopterezés és a hatalom szélvédett árnyéka.
Ők igazi gonosz emberek és Orbánban megtalálták azt, aki a gonoszságukat politikai erővé tudja formálni. Szegény Magyarország!

Vásárhelyi Mária
https://www.facebook.com/search/top?q=napl%C3%B3%20vez%C3%A9rigazgatr%C3%B3s%C3%A1g
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése