2022. április 9., szombat

Gyalázat. A köbön

Gyalázat. A köbön

 (Illusztráció – fotó: prindlepost.org)

 2022-04-09 15:22 

Gyalázatos az, amikor egy önmagát politikusnak tartó közszereplő képtelen két-három, viszonylag egyszerű kérdésre világos és egyenes választ adni. A félrebeszélés már önmagában is gyalázatos. Gyalázatos az, hogy ha egy újságíró végzi a munkáját, arról valakinek az a véleménye, hogy az gyalázatos. Gyalázatos, hogy erre csak gyalázkodással tud reagálni.

Gyalázatos az, amit műveltek azokkal az újságokkal, amelyekre rátenyereltek. Ott persze nem is fordulhat elő, még véletlenül sem, hogy egy újságíró (valódi) kérdésekkel provokálja az önmagát politikusnak tartó közszereplőt, így nem is kell meglepődni azon, ha az rácsodálkozik arra, hogy az újságírók szemtelenségükben odáig vetemedtek, hogy bementek irodákba (úristen!). Ráadásul nem csak, hogy bementek, hanem volt pofájuk még kérdéseket is feltenni, amire az irodavezető összevissza beszélt, hablatyolt és hazudozott, mint egy kutyakomédiában.

Gyalázatos az, hogy a 21. századi Európában egy önmagát politikusnak tartó közszereplő azt képzeli magáról, azt csinálhat, amit akar, csak arra a kérdésre kell válaszolnia, ami neki tetszik, és hogy a hazugságmunícióval megtöltött fegyvertárából arra lövöldöz, akire éppen akar. Gyalázatos az, hogy a szövetségeseivel együtt oda juttatták ezt az országot, hogy még annak egyik legnagyobb közvállalata is berezel két-három, viszonylag egyszerű kérdéstől, és nem mer azokra választ adni. Gyalázatos ez a kollektív maszatolás, de az az igazság, hogy a hazug embert mindig hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Így történt most is: épp ezzel a sunyi maszatolással adták meg a világos és egyenes választ arra, amire az újságírók kíváncsiak voltak. Az viszont, hogy ezzel az egész közösségükre szégyent hoztak ország-világ előtt, az valóban szégyenletes.

Jó volna ebből tanulni.

De ha nem, úgy is rendben van. Mi, független újságírók ezt a csatát annyiszor megvívtuk már, harcedzettek vagyunk. Tettek róla, hogy azok legyünk. Úgyhogy megvívjuk újra.


https://szmsz.press/2022/04/09/gyalazat-a-kobon/

 

Pásztor István: Gyalázatos volt, ahogy újságírók zavarásztak bennünket az utcán

Pásztor István: Gyalázatos volt, ahogy újságírók zavarásztak bennünket az utcán

Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét próbálja szóra bírni a 444.hu riportere Szabadkán 2022. március 22-én (Fotó: YouTube printscreen)

2022-04-09 13:27

A szerbiai és a magyarországi választások eredményeit értékelve Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Vajdasági Televíziónak adott nyilatkozatában kitért a levélszavazatokkal kapcsolatos botrányra, ugyanis Szerbiában a VMSZ-aktivistái vitték ki a levélszavazatokat a polgároknak, és ahogy korábban, ők is gyűjtötték össze, és juttatták el a főkonzulátusra. Arról, hogy mi minden történt a levélszavazatok kézbesítésével kapcsolatban, és hogy a Szerb Posta milyen indokkal utasította el a Szabad Magyar Szó kérését, hogy adja ki azt a szerződést, amelyet azzal a céggel (Pásztor Bálint, a VMSZ-alelnöke és köztársasági képviselője szerint a CMH-val) kötött, amelyet megbízott a levélcsomagok kézbesítésével, itt olvashat.

De akkor nézzük, mit gondol Pásztor István a levélszavazatok körül kialakult, általa csak kutyakomédiának titulást történésekről:

– Nem tölthet el büszkeséggel bennünket az a kutyakomédia, aminek újra itt ki voltunk téve. Gyalázatos volt, az ahogy újságírók zavarásztak bennünket az utcán, az ahogy bementek irodákba, cégekbe, asztal alatt fölvételeket csinálva, az ahogy megpróbálták az embereket kijátszani, az ahogy utána azt az anyagot, amit előkészítettek, összevagdosták. Gyalázatos volt az, ahogy az itteni, önmagukat függetlennek tartó médiumok képviselői a muníciót, a hazugság muníciót adták ehhez az egész történethez. Ez mindenféleképpen szégyenletes, de az az igazság, hogy a hazug embert mindig hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Alig múlt el pár nap, és a mai (vasárnap – a szerk. megj.) nap végülis helyrerakta a dolgokat Magyarországon és itt is. Jó volna ebből tanulni, de ha nem, úgyis rendben van, ezt a csatát annyiszor megvívtuk már, harcedzettek vagyunk, megvívjuk újra – mondta Pásztor István.

https://szmsz.press/2022/04/09/pasztor-istvan-gyalazatos-volt-ahogy-ujsagirok-zavarasztak-bennunket-az-utcan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése