2022. április 21., csütörtök

Pásztor Bálint terveiben nem szerepel a magyarlakta Kelebia és Pescsara fejlesztése, holott…

 Kiša i blato, glavni problem većine stanovnika MZ Peščara

A képen: Így néznek ki az utcák a Pescsara helyi közösségben 
 (Fotó: tvsubotica.com)

Pásztor Bálint, a Vajdasági „Magyar” Szövetség szerbiai képviselője és a szabadkai városi képviselő-testület elnöke a Facebook oldalán elújságolta, hogy „kiaszfaltozták a csantavéri II. Szőlősort”.

Ugyanakkor beismerte, hogy „az utca lakói közel 40 évet vártak erre”.

Ez nem éppen dicséretes tény, hiszen a VMSZ már több mint 20 éve a szabadkai városi hatalom része.

Ha csak most sikerült kiaszfaltozniuk egy csantavéri utcát, megállapítható, hogy a tempójuk nem valami szédületes. De jobb későn, mint soha.

Ifj. Pásztor felsorolt még jó néhány szabadkai helyi közösséget, ahol majd állítólag sor kerül kisebb-nagyobb munkálatokra.

Jellemző, hogy ezek között nem szerepelnek a Kelebia és a Pescsara magyarlakta települések, amelyekben már évtizedek óta áldatlan körülmények uralkodnak (nincs vízvezeték-hálózat, nincs kanalizáció, nincsenek kiaszfaltozott utcák, nincs orvosi rendelő, nincs gyógyszertár, nincs semmi, csak elszegényedett és magukra hagyott magyar polgárok).


https://delhir.info/2022/04/21/pasztor-balint-terveiben-nem-szerepel-a-magyarlakta-kelebia-es-pescsara-fejlesztese-holott/

Vége a normális életnek: Szabadka arab várossá vált, a migránsok egész emeleteket béreltek ki a központi lakóépületekben (?!)

 

migranti - Vesti iz Sombora - SOinfo.org - Sombor 24/7

Nem túlzás megállapítani, hogy Szabadkán az élet elviselhetetlenné vált. A migránsok teljesen elárasztották a várost.

Az utcákon az arab nyelv kezd dominálni.

Az összes boltban, az összes kávézóban, az összes pénzváltónál észlelhető az illegális bevándorlók egyre nagyobb jelenléte. A buszpályaudvarról nem is beszélve.

Sohasem voltak ennyien, gyakorlatilag megszállták a várost.

A külvárosi településekbe, főleg a magyarlakta Kelebiára, de máshova is betódultak – undort, iszonyatot és rémületet keltve.

A „délvidéki Kabul” központi épületeiben lakásokat, mi több – egyes nem hivatalos információk szerint – egész emeleteket béreltek ki. Az ott lakó polgárok hiába jelzik ezt a jelenséget a felügyelőségeknek és a rendőrségnek, senki sem reagál.

Előfordul, hogy egyes lakásokban öt vagy annál is több migráns tartózkodik egyszerre.

A szállodákban és motelekben is rengetegen vannak.

Egy biztos: sem a luxuslakásokban, sem a hotelekben, motelekben levő zuhanyzókat nemigen használják. Higiéniai szokásaik nagyjából a nullával egyenlőek. Mielőtt valaki rasszizmust kiáltana, térjen be bármelyik szabadkai városközponti kávézóba, és lélegezze be a közel-keleti aromákat. Onnantól kezdve érteni fogja, miről beszélünk.

A szervezetten, gyakran fekete kocsikban „leszállított” bevándorlók egyelőre rengeteg pénzzel rendelkeznek, ami egyértelműen látható a pénzváltók tolóablakainál (amelyekhez a normális polgárok miattuk alig tudnak hozzáférni).

Ha majd elfogy a pénzük, nyilván „kölcsönkérnek” majd a helyi lakosságtól.

Hozzájuk képest a szabadkai lakosok már most másodrangú polgároknak számítanak.

Erről tanúskodik az a minap lejátszódott jelenet, amikor

a korzón levő rendőrök ok nélkül igazoltatták az arra járó szabadkaiakat, miközben a hangoskodó migránsok nagyobb csoportja zavartalanul grasszált mellettük

– persze személyazonosító okmányok nélkül.

Amikor a VMSZ vezetői azt mondják, hogy a város részei egyenletesen fejlődnek, netán arra gondolnak, hogy a migránsok száma közel egyforma mértékben oszlik (majd) meg a helyi közösségekben?

https://delhir.info/2022/04/21/vege-a-normalis-eletnek-szabadka-arab-varossa-valt-a-migransok-egesz-emeleteket-bereltek-ki-a-kozponti-lakoepuletekben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése