2022. április 18., hétfő

Megrongálták a szabadkai Magyar Médiaház épületét

Megrongálták a szabadkai Magyar Médiaház épületét

 A bejáratot rongálták meg ismeretlenek (Fotó: Pannon RTV)

2022-04-17 17:22

Egy ismeretlen, kapucnis férfi többször is megrúgta a bejáratot szombaton éjszaka, és súlyos károkat okozott a szabadkai Magyar Médiaház épületén, amelyben a Pannon RTV, a Szabadkai Magyar Rádió, valamint a Magyar Szó és a Hét Nap szerkesztősége is működik.

A rendőrség még az éjszaka elvégezte a helyszínelést.  A Pannon RTV nem hivatalos értesülései szerint a Magyar Médiaház melletti épületben egy be nem jelentett összejövetelt tartottak, és a biztonsági kamera felvételein is látható, hogy a gyanúsított az említett épületből jöhetett ki.

Aki bármilyen információt tud az esettel kapcsolatban, jelezze a rendőrségnek vagy hívja a Pannónia Alapítványt a 024/621-401-es telefonszámon.

https://szmsz.press/2022/04/17/megrongaltak-a-szabadkai-magyar-mediahaz-epuletet/

 

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a szabadkai magyar médiaház épületének megrongálásáért
A térfigyelő kamera felvétele
 
2022. április 19. 12:48

A szabadkai rendőrök elfogták és 24 órás őrizetbe vették azt a helyi fiatalt (24), aki a gyanú szerint betörte a Pannon Televízió kapujának üvegét.

A gyanúsított ellen szabálysértési feljelentést tesznek, és rövidített eljárásban a szabálysértési bíró elé állítják.

Az eseményről tájékoztatták a szabadkai alapfokú ügyészséget, amely megállapította, hogy a cselekmény olyan elemeket tartalmaz, amelyek alapján valaki más vagyonának megrongálása miatt büntetőeljárás indítható.

A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) és a Szerbiai Újságírók Független Egyesülete (NUNS) felszólította az illetékes intézményeket, hogy kutassák fel azt a tettest, aki vasárnapra virradó éjszaka betörte a szabadkai magyar médiaház bejáratának üvegeit.

Mint arról a Pannon RTV korábban beszámolt, a gyanúsított férfi többször is megrúgta a szabadkai Magyar Médiaház bejáratát, súlyos károkat okozott. Az épületben található a Pannon RTV és a Szabadkai Magyar Rádió, a Magyar Szó napilap szabadkai szerkesztősége és a Hét Nap hetilap is. Aznap éjszaka a kapucnit viselő személy a kapu rugdosása után elmenekült a tetthelyről. Nem hivatalos információk szerint a Pannon RTV melletti épületben aznap éjszaka egy nem bejelentett összejövetelt tartottak. A biztonsági kamera felvételein is látható, hogy a gyanúsított személy az említett épületből jöhetett ki.

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/27496/Orizetbe-vettek-egy-gyanusitottat-a-szabadkai-magyar-mediahaz-epuletenek-megrongalasaert.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése