2022. október 2., vasárnap

A topolyai polgárok nem szavazták meg a helyi járulékot

  Topolya: Elmarad a vasárnapi vásár | SZMSZ (Szabad Magyar Szó)

Topolyai látkép (Fotó: Wikipedia)

2022. szeptember 30. 12:41

A topolyai polgárok nem szavazták meg a helyi járulékot. Ez a végkifejlet a meglepetés erejével hatott ránk. Mindamellett, hogy törvényes kötelezettség, a nyilvános vita, eszmecsere elmaradt, a Helyi Közösség tisztségviselői nem számoltak be a polgárok által az előző ciklusban befizetett járulék felhasználásáról sem. Az ilyen nem áttekinthető pénzmozgásokat valamint a helyhatósági választásokkor is uralkodó médiablokádot, valamint a nyilvános vita elmaradását elítélve, úgy látjuk, hogy a választásokon való részvétel teljesen értelmetlen. Vitathatónak tartottuk a helyi járulék kötelezővé tételét az előttünk álló kilátástalan és megjósolhatatlan tél, valamint a mindennapos drágulások miatt. Amibe volt belelátásunk a jelenlegit megelőző ciklusú KKT gyűléseken, az is lehengerlő!
-A helyi járulékból épült buszállomást és a város központjában épült Hotelt eladták gyanús üzletembereknek, majd a hotelt visszavásárolták.
-2003-ban a szülészet renoválása során egyetlen bejárati ajtót sem cseréltek ki, a műtő nagy ablakait és a lépcsőház nagy üvegablakát sem. Pedig az energiatakarékosság volt az ADF donáció célja. Mindezért sikkasztások gyanúja merül fel.
-Végtelen felelőtlenség, de legfőképp inkompetensek dilettantizmusa miatt az egészségház felhalmozódott adóssága fejében eladták az egészségház legfőbb bevételi forrását, a jól működő gyógyszertárakat. Így nemcsak bevétel nélkül hagyták a COVID19-es járványra az intézményt, hanem a költségvetésből (!) fedezték 30 milliós éves részletekben a 120 milliós adósságot 4 éven át. Ugyanakkor a gyógyszertárak bevétele évi 60 millió RSD volt, aminek a fele fedezte volna a működési költséget, fele pedig az adósságot. Ezt semmiképpen sem az adófizetők pénzéből kellett volna elvenni, ráadásul a községi közigazgatás valamiféle megmentő szerepében tetszelgett.
-A Komgrad közvállalat egy évben 150 millió RSD profittal zárt ( 2016!), aminek a felét visszafizették a költségvetésbe, ezáltal kétszer adóztatva a polgárokat. A vállalat továbbra is profitot termel, aminek a fele a költségvetésben köt ki. Számunkra ez felfoghatatlan, egy közvállalat nem profitszerzésre kellene hogy szolgáljon, hanem a közérdeket kell(ene) képviselnie. (A szelektív szemétgyűjtés még mindig nem üzemel)
-Az akadémia kiépítéséhez eladták a város nyilvános zöld területét, melyből a befolyt összeget nem tudjuk mire költötték.
- A Városi stadiont potom 168000 euróért eladták a TSCnek. Nemcsak az összeg felhasználását nem tudjuk, de a diákok testnevelési céljait sem szolgálja a létesítmény, ahogyan azt tette korábban. Egy sportágazat ezzel teljesen el is lehetetlenült, ez az atlétika.
 
"Postoji fantastičan slogan „Ako vam je dobro onda ništa“. Ako vam nije dobro, hajde da nešto menjamo i da se dogovorimo kako ćemo to da radimo. Ako saginjete glavu i bojite se i prihvatate to što vlast radi, onda ne možete da očekujete ništa bolje jer ste se predali. Iz konformizma, i straha koji se vrlo često preliva u konformizam, ništa ne može da se očekuje. To, naravno, nije lako i ne mogu svi, ali ne volim te priče koje opravdavaju kukavičluk. Prema svetu smo hrabri i busamo se u grudi, izazivamo najveće sile sveta, a sa druge strane u odnosu na sopstvene vlastodršce smo manji od makovog zrna." Milan St Protić
 
Peter Cservenak
https://www.facebook.com/peter.cservenak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése