2022. október 24., hétfő

Jogerős:

 Pert nyert a majdányi család az állammal szemben, a migránsok által okozott károk miatt

Jogerős: Pert nyert a majdányi család az állammal szemben, a migránsok által okozott károk miatt

2022-10-24 14:58

A Pannon RTV értesülései szerint egy Magyarkanizsán élő majdányi család javára született jogerős bírósági ítélet, amely szerint a szerb államnak, illetve a belügyminisztériumnak kártalanítaniuk kell őket, amiért a migránsok belakták és tönkretették családi házukat.

Az ítélet Szerbiában precedens értékű. A szóban forgó családot képviselő Boško Stanimirov ügyvéddel telefonon a Pannon Televíziónak azt mondta, a kár teljes volt, a pusztítás azzal végződött, hogy a házon belül minden fatárgyat, ajtót, ablakot elégettek, ami a tetőszerkezet kigyulladásához vezetett és csak a falak maradtak meg. Stanimirov jelenlegi is több más érintett család kártalanítási ügyét intézi.

Majdányon most a Szerbiai Menekültügyi Főbiztosság irodája is tevékenykedik, feladatuk pedig, hogy ellenőrzésük alatt tartsák a migránshelyzetet és megakadályozzák az illegális bevándorlók beköltözését az elhagyott házakba.

Az immár jogerőre emelkedett bírósági döntésről már korábban is írtunk:

Az államnak fizetnie kell a migránsok okozta károkért! 

https://szmsz.press/2022/10/24/jogeros-pert-nyert-a-majdanyi-csalad-az-allammal-szemben-a-migransok-altal-okozott-karok-miatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése