2022. október 27., csütörtök

SZÉGYELLJÉK MAGUKAT, DE NAGYON!

2022. október 26. 20:39
 
A Szabad Magyar Szóban megjelenő írásra reagálva. „PÉNZUTALVÁNYOKAT ÉS SEGÉLYCSOMAGOKAT OSZT A RÁSZORULÓKNAK A VAJDASÁGI KORMÁNY” önkéntelenül ökölbe szorul az ember keze. Hát ide jutott Európa éléstára, az anyanyelvtől, vallástól, függetlenül szorgalmas, dolgos, tiszteletet tudó vajdasági emberek gyönyörű földi paradicsoma, a több nyelven, több pártszínben ígérgetett Aranykorra „várva?” A cikk szerint a legrászorultabb önkormányzatok között szerepel Magyarkanizsa, a község, amely a múlt század kilencvenes éveiben országos szinten az első három, legmagasabb személyi jövedelmet megvalósító községek sorába tartozott. Magyarkanizsa vezetői, tessék elgondolkodni és cselekedni vagy elköszönni.
Sirák fia könyve, 35. fejezet
A nyomorgók jajszava áthatol a felhőkön, és nem csendesül, amíg el nem éri célját.

Pénzutalványokat és segélycsomagokat oszt a rászorulóknak a vajdasági kormány

Pénzutalványokat és segélycsomagokat oszt a rászorulóknak a vajdasági kormány

2022-10-26 14:28 

Ötvenmillió dinárral támogatja a rászoruló vajdaságiakat a tartományi kormány. A 15 ezer dináros utalvány 3.330 háztartásnak nyújt majd  segítséget a számlák befizetéséhez vagy fűtőanyag (fa, szén, pellet, mazut) vásárlásához.

A tartományi támogatást azok az önkormányzatok kapják meg, amelyeknek nincs pénzük a legrászorultabbak megsegítésére, ezek Fehértemplom, Kevevára (Kovin), Alibunár, Zichyfalva (Plandište), Törökbecse, Szécsány, Baranyaszentgyörgy (Žitište), Magyarcsernye, Törökkanizsa, Magyarkanizsa, Zenta, Ada, Csóka, Kishegyes, Apatin, Bács és Verbász. A támogatási kritériumokat az adott községek Szociális Központjai fogják meghatározni.

A kormány a szerdai ülésen a tartományi Árutartalékok Igazgatóságát is arra utasította, hogy 35 ezer, élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot biztosítson a hátrányos helyzetű polgároknak – erre a 85 millió dinár értékű támogatásra 32 vajdasági önkormányzat számíthat.

https://szmsz.press/2022/10/26/penzutalvanyokat-es-segelycsomagokat-oszt-a-raszoruloknak-a-vajdasagi-kormany/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése