2021. december 10., péntek

Tepić: Vajdaságban, Európa legtermékenyebb régiójában élelmiszer helyett gumit gyártunk

Tepić: Vajdaságban, Európa legtermékenyebb régiójában élelmiszer helyett gumit gyártunk

 Marinica Ciobanu Tepić (Fotó: Beta)

2021-12-09 11:51

Ahelyett, hogy a Nagybecskerek és Inđija gumigyárainak folyósított állami támogatást olyan vállalkozókhoz és gazdálkodókhoz irányítanánk, akik több embert foglalkoztatnának, ezt a pénzt a környezetünket mérgező, szennyező gyárra fordítja az ország – mondta Marinica Ciobanu Tepić, a Szabadság és Igazságosság Pártjának (SSP) alelnöke.

– Inđiját, csakúgy, mint Nagybecskereket, gumigyártó várossá alakítják. Vajdaságban, Európa legtermékenyebb régiójában élelmiszer helyett gumit gyártunk. Több, mint 40 ezer eurót fizet Szerbia egyetlen gumigyári munkahelyért a gyárat működtető külföldi vállalatoknak – mondta Tepić.

Dejan Bulatović, az SSP vezetőségi tagja rámutatott, hogy a kormány katasztrofálisan bánik a gazdákkal.

– Amikor Szerbia elnöke büszke lesz a szerb gazdák termékeire, akkor fog majd az ország valami szép helyre hasonlítani, ám jelenleg Vučić, Nedimović, Brnabić és mások szégyent hoznak az országra – mutatott rá Bulatović.

Bejelentette, hogy az SSP-nek egyértelmű terve van a mezőgazdaság vonatkozásában, amely szerint visszaadnák a hektáronkénti 12 ezres támogatásokat, és minden gazdálkodó számára, aki megegyezik az állammal a termékek árát illetően, garantálnák a jövedéki adótól mentes üzemanyagárat – áll a párt közleményében.

https://szmsz.press/2021/12/09/tepic-vajdasagban-europa-legtermekenyebb-regiojaban-elelmiszer-helyett-gumit-gyartunk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése