2021. december 16., csütörtök

Törölték a loznicai területrendezési tervből a lítiumbányát

Tiltakozók Loznicán (N1)
2021-12-16 16:10

Gyorsított eljárásban módosította a helyi területrendezési dokumentációt a loznicai városi képviselő-testület csütörtöki ülésén. A dokumentumból törölték azt a nemrég elfogadott tételt, amely lítiumbánya létesítését irányozta elő a térségben, írja a Vajdasági RTV.

A döntés ellen egyetlen helyi képviselő sem szavazott. A módosítást nyilvános vita nélkül hajtották végre, amit az ellenzéki pártok kifogásoltak. A helyi vezetés közleménye szerint a bányáról szóló terveket a polgárok érdekeinek a tiszteletben tartása miatt törölték. A lépést néhány napja az államfő jelentette be.

A helyi környezetvédő szervezetek hetek óta követelték a területrendezési terv módosítását.

https://szmsz.press/2021/12/16/toroltek-a-loznicai-teruletrendezesi-tervbol-a-litiumbanyat/

Rio Tinto: Folytatjuk a Jadar projektum megvalósítását

Rio Tinto: Folytatjuk a Jadar projektum megvalósítását

 A Rio Tinto cégtáblája (N1)

 2021-12-16 18:00

A Rio Tinto folytatja a Jadar elnevezésű projektum megvalósítását a törvényes kereteken belül és folyamatosan tájékoztatja majd a közvéleményt a projektum menetéről, közölte csütörtökön ez a vállalat.

A Nova.rs idézi, hogy az elmúlt 20 évben, amióta jelen van Szerbiában, a Rio Sava Exploration vállalat a törvényekkel összhangban, a tudományos élet és a szakemberekkel való együttműködésben végezte a földtani kutatásokat azzal a céllal, hogy megkezdje a legnagyobb bányászati beruházást a Föld ezen régiójában, írják közleményükben. Kiemelik, számukra kiemlten fontos a helyiek, és Loznica véleménye.

„Meggyőződésünk, hogy tárgyalásokkal, amelyeket tényekre alapozva beszélünk a Jadar projektumról, amelynek köszönhetően minden oldal érti és megérti majd a beruházás jelentőségét helyi és gazdasági szempontból is, ahogyan a környezetvédelmi témakörben is megállapodásra jutunk”, írják.

A közlemény végén hozzáteszik, megértik az emberek érdeklődését a projekt iránt, és a továbbiakban is közlik majd a szükséges információkat a projekttel kapcsolatban.

https://szmsz.press/2021/12/16/rio-tinto-folytatjuk-a-jadar-projektum-megvalositasat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése