2021. december 5., vasárnap

„Ekkora népharag nem alakul ki ok nélkül”

 „Ekkora népharag nem alakul ki ok nélkül”

Útblokád Belgrádban a Sava központnál (Fotó: Vesna Lalić/Nova.rs) 

2021-12-04 17:45

A szombati tüntetések egyik szervezője, Savo Manojlović, a Kreni-Promeni szervezet illetékese szerint nehéz felbecsülni, hogy hányan vettek részt a mai megmozduláson, de hozzátette, nem adják fel mindaddig, amíg vissza nem vonják a kisajátítási törvényt, illetve a népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvényt.

– Ezek azok az emberek, akik felkelnek és megvédik szomszédjaikat, ha azokra a befektetők támadnak – fogalmazott Manojlović az N1 televíziónak nyilatkozva.

Hozzátette, a rendőrség nem volt hajlandó ellenőrzés alatt tartani a tiltakozást, ezért a mentőszolgálatok csak a polgárok jóindulatának köszönhetően tudtak közlekedni.

Hozzátette, a szervezők nem szónokolhattak, mert nem volt számukra engedélyezett a hangosítás használata.

Manojlović arra is rámutatott, hogy miben különböznek ezek a tiltakozások az 1 az 5 millióból mozgalom által szervezett tüntetésektől.

– Nekünk semmiféle számításunk sincs. Azért lázadunk, mert megsértették a polgárok alkotmányos jogait és el akarják venni az emberek javait a Jadar-völgyben. Mi nem vagyunk politikusok, bennünket a választások nem érdekelnek. Viszont ekkora népharag nem alakul ki ok nélkül. Arra kérjük a polgárokat, hogy maradjanak békések és őrizzék meg a méltóságot. Egyedül a tüntetők nagy száma védhet meg minket a letartóztatásoktól és a provokációktól – üzente Manojlović.

https://szmsz.press/2021/12/04/ekkora-nepharag-nem-alakul-ki-ok-nelkul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése