2021. december 7., kedd

Ezer eurós fizetéssel alkalmazták Ökrész Rozália politikus fiát

 

A délvidéki fő politikai irány egyre jobban monarchikus viszonyokba kezd átcsapni a demokratikusnak mondott állapotokból, ahol nem az elért eredmény, hanem a vérség és utódlás útján lehet kisebbségi politikussá válni.

A Vajdasági Magyar Szövetségnél ebben maga a párt elnöke, Pásztor István az iránymutató, akinek elsőszülött fiúgyermeke örökölte a fele “királyságot” azzal, hogy világéletében parlamenti képviselőként dolgozott, illetve most szabadkai VKT-ben is vezető pozíciót tölt be, még kisebb fia, Ábel és annak felesége mindketten Deli Andor, EP képviselő állandó asszisztensei Brüsszelben. A pártvezetőtől pedig számos mezítlábas funkcionárius is el kívánta, hogy saját gyermekeit is politikai pozícióba ültesse.

Egy újabb ilyen véletlent példát a “független médiavezetőből” VMSZ-es parlamenti képviselővé avanzsált Ökrész Rozália esete mutat be, akinek fia kapott nemrégiben igazán zsíros politikai pozíciót.

Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy Ökrész Rozáliát, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatóját megválasztották a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerb parlamenti képviselőjévé. A Cenzolovka lap a szerb médiatanács tagjai és a Vajdasági Független Újságírók Egyesülete (NDNV) is összeférhetetlennek ítélték, hogy az egyetlen szerbiai magyar nyelvű napilap vezetője egyben politikai tisztséget is töltsön be. Főképp, mivel a lap szabályzata is tisztán kimondja, hogy: „a Magyar Szó igazgatói posztjára nem lehet olyan személyt választani, aki egyben magas vezetői posztot tölt be valamilyen politikai pártban”.

Ökrész Rozália azonban azzal védekezett, hogy ő nem tagja a VMSZ-nek, csupán csak parlamenti képviselője. Persze, a VMSZ valóban nem kapott több helyet Ökrész kinevezése óta a napilapban, hiszen a párt kiszolgálása már eddig is teljes fordulatszámon volt pörgetve.

A háttérben Kremenović Ökrész Viktor és a nem VMSZ tag Ökrész Rozália a VMSZ IF fiatal pártvezető képzésén

120 ezer fixel az ember könnyen viccel

Ugyan Ökrész saját bevallása szerint nincs rajta a VMSZ taglistáján, (csak a párt kifizetési listáján szerepel), azonban ez már nem mondható el a fiáról, Kremenović Ökrész Viktorról.  

Ökrész Viktort októberben alkalmazta a tartományi pénzügyi titkárság, ahol nettó 120 ezer dináros fizetést kap.

A fiatal politikus számára ez nem az első kereseti lehetőség, amelyhez a politika juttatta hozzá, hiszen korábban mindenféle pályáztatás nélkül alkalmazták az Európai Kollégiumban is, illetve jelenleg is fizetett bizottsági posztot tölt be a Temerin községben.

Ökrész Viktor, nem úgy mint a “nempárttag” édesanyja gyakran részt vesz a VMSZ képzésein, politikai mentor programjaiban és a párt rendezvényeinek is folyamatos résztvevője, valamint Temerinben a VMSZ jelöltje volt korábban. Így aztán nem is csoda, hogy ezer eurós fizetés mellett sikerül számára beosztást találni a tartományi parlamentben 11 hónappal azután, hogy édesanyja “párton kívüliként” beült a parlamenti patkóba.

Képek forrása: Facebook

https://delhir.info/2021/12/07/ezer-euros-fizetessel-alkalmaztak-okresz-rozalia-politikus-fiat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése