2021. december 10., péntek

A környezetvédelmi felkelők folytatják a tüntetéseket

A környezetvédelmi felkelők folytatják a tüntetéseket

 A felkelés folytatódik (Fotó: Nemanja Jovanović/Nova.rs)

2021-12-10 7:13

Több mint 40 mozgalommal együttműködve szombaton 14 órakor folytatódnak a tüntetések és útlezárások – így döntött szerdán este a Környezetvédelmi Felkelés nevű mozgalom.

Közleményük szerint a kisajátítási törvény visszavonása jó előjel, de még nem győzelem, ugyanis a mozgalom követelései között szerepel a Rio Tinto bányaprojekt eltörlése, a Rio Tintóval között összes titkos szerződés és memorandum közzététele és azonnali felmondása, a Rio Tinto megtévesztő reklámozásának a megszüntetése, valamint a közmédiumok nyitása is azon szakértők felé, akik megismertethetnék a közvéleménnyel a projekt veszélyeit.

„A rendőrséget arra kérjük, hogy békés és törvényes módon biztosítsa a tüntetéseinket, ne félemlítse meg a résztvevőket, és vonja vissza a polgárok ellen tett illegális szabálysértési feljelentéseket” – áll a közleményben. Mivel a szabácsi verőlegények és  a fékevesztett bágeristák ellen megtették a szabálysértési feljelentéseket, az ügyészséget arra kérik, mielőbbi kezdjék meg az eljárást ellenük.

A Szerbia-szerte várható eseményekről bővebben pénteken délben tartanak sajtótájékoztatót.

https://szmsz.press/2021/12/10/a-kornyezetvedelmi-felkelok-folytatjak-a-tunteteseket/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése