2021. december 13., hétfő

SZABADKA POLGÁRMESTERE MONDJON LE, A VMSZ VALLJON SZÍNT!


2021. december 3. 15:12

A Magyar Mozgalom nemzeti, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül együttérzéséről és támogatásáról biztosít minden szabadkai polgárt, aki az elmúlt két hétben útblokádokkal tiltakozott a Szerbiát és Szabadka városát is jelentős mértékben sújtó környezetromboló és a polgárok egészségét, egészséges környezethez, tiszta ivóvízhez és levegőhöz való jogát veszélyeztető törvények és intézkedések ellen!
Lemondásra szólítjuk fel Stevan Bakićot, Szabadka polgármesterét, aki tegnapi közleményében Dragan Stokin atyát és a szerb pravoszláv egyházat próbálta meg felhasználni az elégedetlenségüket kifejező emberek lejáratására, befeketítésére, illetve becsmérelte azon polgártársait, akik éltek a tiltakozáshoz való alkotmányos jogukkal. Mivel egyértelművé tette, hogy számára csak a saját pártjának hűséges szavazói számítanak jó szabadkaiaknak, meggyőződésünk, hogy ezek után nem maradhat a város polgármestere!
Felszólítjuk Pásztor Bálintot, a szabadkai képviselő-testület elnökét, hogy álljon ki a szabadkaiak mellett! Ő és a Vajdasági Magyar Szövetség egyaránt határolódjon el koalíciós partnereinek hazug és a teljes közösségünket sértő kijelentéseitől. Valamint valljanak színt végre, hogy támogatják-e a polgárok élhetőbb, tisztább környezethez való jogát, a Rio Tinto vállalat terveit, a NIS palicsi, ludasi, hajdújárási olajfúrásait és Szabadka erdeinek mértéktelen irtását.
Azon polgártársaink, akik az útblokádokban való részvételükért meghurcoltatásban, rendőri zaklatásban vagy szabálysértési bírságban részesültek, jogi segítséget és tanácsadást kaphatnak ingyenesen a következő e-mail címen: blokade.pravnapomoc@gmail.com
 
A Magyar Mozgalom elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése