2022. március 27., vasárnap

A VAJDASÁGI MAGYAR KÖZMÉDIA BOJKOTTÁLJA AZ ELLENZÉKI MAGYAR JELÖLTEKET!

 Lehet, hogy egy kép erről: képernyő és szöveg

 2022. március 26. 19:27
 
Az április 3-i szerbiai parlamenti választásokon három magyar előjelű párt vagy szervezet indul. A VMSZ önálló listával, a VMDK az Együtt Szerbia Győzelméért nevű koalíción indít egy jelöltet, a Magyar Mozgalomnak pedig 10 jelöltje indul a szavazólapon 9-es számot viselő Moramo koalíció listáján, akik közül Csernik Árpád befutó helyen szerepel.
 
Minderről azonban, a Vajdasági RTV-t leszámítva, a közpénzből fenntartott vajdasági, magyar nyelvű média követői valószínűleg semmit se tudnak. Miközben a Pannon RTV, a Magyar Szó és a Hét Nap hírműsoraiból, riportmagazinjaiból és címoldairól folynak a VMSZ jelöltjei, ígéretei és rendezvényei, addig az ellenzéki jelöltek egyáltalán vagy csupán jelképes időtartamban kapnak helyet.
 
A Magyar Szó és a Hét Nap még csak a látszatra se adnak, jelöltjeinket, elnökünket egyetlen egyszer sem keresték, egyetlen hasábnyi megjelentést se kaptunk tőlük. A Pannon RTV-n Csernik Árpád egy néhány perces megjelentést kapott, ami nagyjából saját bemutatkozására volt elég.
 
A Magyar Mozgalom a többpártiság, a demokratikus alapelvek és az újságírás alapelveinek megcsúfolásának tartja ezt a kiegyensúlyozatlanságot. A vajdasági magyar embereknek az adóikból fenntartott médiumokban joguk van tájékoztatást kapni nem csak a hatalmon lévő VMSZ-ről, de az ellenzéki magyar politikai szereplőkről is.
 
A fent említett médiaházak példát vehetnének a Vajdasági RTV-ről, jelöltjeink ugyanis mind a rádió hullámhosszán, mind pedig a tévében lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Jó tudni, hogy valaki még ismeri a médiaetikát.
 
Ha beleszólásunk lesz a döntésekbe, ezen biztosan változtatni fogunk, mert a vajdasági magyar emberek megérdemlik az objektív tájékoztatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése