2022. március 9., szerda

Az Egyesült Szerbia nem állíthat standot Szabadkán

Az Egyesült Szerbia nem állíthat standot Szabadkán
Utcai promóció: a hatalomnak lehet, az ellenzéknek nem?
(Fotó: Ujedinjeni za pobedu Srbije)

2022-03-09 14:18

A járványveszély miatt nem állíthat standot Szabadkán az Egyesült Szerbia koalíció – így döntöttek a szabadkai illetékesek. A hivatalos végzés szerint Szerbia területén tilos közterületen, zárt helyiségben és nyitott térben is 500 főnél nagyobb összejövetelt szervezni, a részvevők között pedig legalább kétméteres távolságnak kell lennie, azaz négy négyzetméternek kell jutnia egy emberre – írta meg a Nova.rs.

Ez a határozat akkor született meg, amikor a válságstáb – nem hivatalos információk szerint – a holnapi ülésen megszünteti a Covid-belépőket a vendéglátóhelyek zárt helyiségeiben, és amikor a politikai pártok standjai egymást érik a településeken.

„A hatalom mindenféle tisztességtelen módon igyekszik megakadályozni a Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije nevű lista és Zdravko Ponoš államfőjelölt győzelmét. Az, ami Szabadkán történt, tragikomikus. Az ellenzéknek tilos standot állítania, ahol nagyjából 10 ember állna kint a szabadban, de a hatalom szervezhet zárt helyen többszáz és többezer fős rendezvényeket” – nyilatkozta Janko Veselinović, a Pokret za preokret vezetője.

https://szmsz.press/2022/03/09/az-egyesult-szerbia-nem-allithat-standot-szabadkan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése