2019. március 12., kedd

Ádáz küzdelem az elszakított területek autonómiájáért


Székelyföld és a többi, magyarlakta terület autonómiájáért állt ki a hegyvidéki Turul-szobornál a Jobbik Ifjúsági Tagozata.

A székely szabadság napja alkalmábol tartott fővárosi eseményen a párt országgyűlési képviselője, Bana Tibor is részt vett, aki úgy fogalmazott: minden magyarnak erkölcsi kötelessége kiállni azokért a nemzettársakért, akik önhibájukon kívül kerültek határon túlra.
Bana Tibor arról beszélt:
lényegtelen, hogy a külhoni magyarok kire szavaztak, mert a Jobbik pártszimpátiától függetlenül arra törekszik, hogy segítse az autonómiatörekvéseket.
Nemcsak Székelyföldön, hanem a többi elszakított területen is.
“Nem engedhető meg az sem az EU tagországában, Romániában, sem tagjelölt országban, hogy korlátozzák a magyarok oktatáshoz való jogát, az anyanyelvhez való jogát (…) sőt, ezzel szemben szankciók érik őket nap mint nap, még 2019-ben is.”
Bana bejelentette: a pártelnök, Sneider Tamás kérésére megalakult a Jobbikon belül egy autonómiacsoport, amelynek feladata hogy segítse kivívni az autonómiát. A képviselő azt mondta: az EP-választások előtt és után.
“Brüsszelben és Strasbourgban azért fognak mindent elkövetni a jobbikos képviselők, hogy javuljon a helyzete az elszakított testvéreinknek, hogy egyáltalán
felnyissuk a szemét azoknak a nyugat-európai politikusoknak, akik sok esetben nincsenek is tisztában azzal, hogy mi a helyzet”,
szögezte le Bana.
(alfahir.hu nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése