2019. március 25., hétfő

Ismét tüntettek SzabadkánPannon RTV
Ismét megszervezték az 1 az 5 millióból elnevezésű kormányellenes tüntetést Szabadkán. A demonstráció a Jadran épülete előtt kezdődött.

Az eseményen felszólalók egyebek között elítélték a múlt heti belgrádi letartóztatásokat, valamint a rendőrség intézkedéseit a fővárosi tüntetőkkel szemben.
Elhangzott, a szabadkai tüntetők is csatlakoznak a Vizet mindenkinek! kezdeményezéshez, amely március 22-re, a Víz világnapjára jött létre. A tüntetők kiemelték, Vajdaságban mintegy 600 ezer embernek nem jut egészséges ivóvíz – erre próbálják meg felhívni a közvélemény figyelmét a jövőben.
A tiltakozáson Vedran Horvacki, egyetemista és Ivan Olajić közgazdász szólaltak fel, akik a teljes szerb kormány lemondását követelték. A demonstrálók ezután a Korzón keresztül a Zsinagóga felé haladtak, ahonnan a Szabadság térhez tértek vissza, itt fejeződött be a mai szabadkai tüntetés.

A Pannon RTV-nek ismét sikerült úgy tudósítani a szabadkai sétáról, hogy csak a lényeget hagyja ki. Így például nem írták le, hogy több szónok is Pásztor Istvánt bírálta, akinek a tömeg a lemondását követelte és G. Erdélyi Hermina elszavalta Petőfitől a Dicsőséges nagyurakat. Éljen soká Pásztor István és az objektív tájékoztatás. 
#1od5miliona 
#1az5milliobol 
#1od5milionasubotica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése